Purcelușii unici din Maramureş. De ce sunt atât de speciale micile animale

0 26

Preluca Nouă este un sat din județul Maramureș și aparține de comuna Copalnic-Mănăștur, satul este unul răsfirat specific zonelor de munte, care te așteaptă la intrare cu o inscripție pe care scrie că este unul dintre cele mai frumoase sate din România.

Dacă vei avea ocazia de a vizita acest sat o să-ți dai seama că frumusețea locului nu vine numai din peisajele ca de poveste pe care le vezi oriunde te-ai întoarce, dar și din puritatea și frumusețea localnicilor.

În acest sat libertatea are un înțeles aparte, și nu este numai atributul omului, câinii, pisicile, văcuțele până și porci se bucură de câmpii verzi nesfârșite, pline cu flori, într-o liniște deplină tuburată numai de cântecul plăcut al păsărilor.

Natura are un farmec aparte și este greu să delimitezi frumusețea sălbatică de gospodăriile oamenilor, poate și de aceea la familia Florean, care are casa situată într-o superbă zonă în apropiere de Defileul Lăpușului, lucrurile au mers un pic mai departe, ei fiind fericiții deținători a șase purceluși rezultați din “ iubirea dintre scrofiţă şi un mistreţ” după cum afirmă C. Florean deţinătoarea frumoaselor exemplare de purceluşi vărgaţi.

Recomandari