„PSD şi Tăriceanu au blocat construirea primelor nave de război româneşti, pe motiv că şantierul de la Galaţi are capital olandez, nu românesc.”

0 39

Este cazul celui mai slab premier de dupa 1989 (loc pe care ar trebui sa-l imparte cu piticul de Boc dar ala a „guvernat” putin), premier care a avut cea mai mare crestere economica pe timpul perioadei sale de guvernare dar care a lasat tara pe un deficit record de 5,2%! El si coruptul, si imbecilul de Vosganian, care in urma cu ceva timp plangea la propriu in plenul senatului si se milogea de toti sa nu-i ridice imunitatea…

Astia sunt, de fapt, tot astia sunt, vedem daca poporul prost il va mai permite lui tariceanu inca patru ani in parlament sa ne saboteze in continuare.

De remarcat totusi ca nu doar el este de vina, PSDul este cu totul majoritar si nici PNLul nu s-a insangerat in lupta pentru doatrea armatei romane cu ceva, orice.

Toti o apa si-un pamant, toti tradatori de neam si tara, toti hoti…

PSD şi Tăriceanu au blocat construirea primelor nave de război româneşti, pe motiv că şantierul de la Galaţi are capital olandez, nu românesc

Călin Popescu Tăriceanu, în alianţă cu PSD şi cu acordul tacit al PNL, a decis să blocheze construirea celor 4 corvete pe care MAPN le-a comandat la şantierul Naval Damen de la Galaţi. Corvetele fac parte dintr-un plan de dotare a Armatei Române, conform angajamentelor luate în faţa NATO, şi, conform legislaţiei referitoare la achiziţiile strategice, nu pot fi cumpărate sau comandate prin procedura de licitaţie standard, ci doar cu aprobarea Parlamentului, în termen de 15 zile după notificarea de către Guvern. Tăriceanu a declarat la RTV după şedinţa în care a blocat proiectul că şantierul naval de la Galaţi are capital olandez, nu românesc, şi nu înţelege de ce corvetele nu sunt făcute de români, asta deşi pe şantierul de la Galaţi lucrează români, iar în România nu există un constructor de nave cu capital autohton.

Guvernul României a adoptat, în ședința de ieri Hotărârea privind aprobarea circumstanţelor şi a procedurii specifice aferente programului strategic de înzestrare ,,Corvetă multifuncţională”.

Prin actul normativ adoptat, Cabinetul a aprobat circumstanţele şi procedura specifică aferentă programului strategic de înzestrare ,,Corvetă multifuncţională” în vederea furnizării de către Damen Shipyards Group, prin Damen Schelde Naval Shipbuilding BV, a patru corvete din clasa SIGMA – proiect 10514, construite şi dotate în Şantierul Naval Damen Galaţi S.A., precum şi a suportului logistic iniţial. Valoarea estimată a programului, pe întreaga perioadă de şapte ani, este de 1,6 miliarde Euro (cu TVA), sumă în care sunt cuprinse şi achiziţia muniţiilor şi suportul logistic iniţial, care include şi instruirea echipajelor, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În Studiul de concept pentru produsul „Corvetă multifuncţională”, elaborat în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, au fost analizate 13 proiecte de corvete, din care patru proiecte pot satisface cerinţele forţelor navale române. Dintre toate aceste proiecte, clasa SIGMA (Ship Integrated Geometric Modular Design Approach) prezintă cele mai mari avantaje avantaje.

Construcţia şi dotarea navelor se vor realiza în România, la Şantierul Naval Damen Galaţi S.A, parte a Damen Shipyards Group-Olanda, care va colabora cu  operatori economici din industria națională de apărare, atât în activitatea de realizare propriu-zisă a corvetelor, cât şi în proiecte de modernizare a altor nave din dotarea Forţelor Navale Române, respectiv a celorlalte obligaţii de acţiuni compensatorii (offset) ce revin companiei olandeze. Conform procedurii specifice avute în vedere, activităţile compensatorii aferente contractului se vor desfăşura prioritar în următoarele domenii: activitatea de modernizare a altor capabilităţi ale forţelor navale române, realizarea facilităţilor de instruire, constituirea centrului de mentenanţă şi a facilităţilor de depozitare a muniţiilor în România.

În şedinţa din 7 noiembrie a Biroului Permanent al Senatului, Tăriceanu şi reprezentanţii PSD au decis să nu aprobe demararea procedurii de achiziţie, preşedintele Senatului pretinzând că nu înţelege despre ce este vorba, iar liderii PSD susţinând, deşi legea spune că Parlamentul are decizia în acest sens, că Parlamentul nu trebuie să facă ce îi dictează Guvernul

Recomandari