PSD îi cere preşedintelui Iohannis să îşi ceară scuze copiilor care nu au primit alocaţiile mărite, dacă CCR respinge sesizarea pe buget

0 55

Partidul Social Democrat s-a lansat, luni, într-un nou atac la preşedintele Klas Iohannis, pe tema sesizării la CCR a bugetului de stat pe 2019.

 

Social-democraţii spun că „Iohannis a blocat toate investițiile noi la nivel local, şi niciunul dintre primarii sau președinții de consilii județene nu poate demara investiții noi din cauza președintelui care a contestat bugetul la Curtea Constituțională”.

„Deci, din cauza obsesiei sale de a ataca și de a bloca PSD, Iohannis pune bețe-n-roate chiar primarilor din partidul care îl susține la alegerile prezidențiale. Dar cei care suferă în final sunt cetățenii care așteaptă realizarea noilor investiții în drumuri, școli și spitale”, mai spune PSD, într-un mesaj pe pagina de Facebook.

PSD continuă: „Dacă plângerea sa la Curtea Constituțională va fi respinsă, Iohannis va trebui să își ceară scuze față de toți copiii și părinții care nu au primit alocațiile mărite de la 1 martie și față de toți cetățenii care așteaptă realizarea investițiilor în localitățile și județele lor!”

Şeful statului a anunţat, vineri, la Palatul Cotroceni, că va ataca la Curtea Constituţională proiectul bugetului de stat pe 2019, pe care l-a numit „bugetul ruşinii naţionale’. Iohannis a atacat dur guvernarea PSD-ALDE şi i-a acuzat pe social-democraţi că nu guvernează pentru români, ci pentru Liviu Dragnea. El a dat exemplul sumelor alocate prin buget finanţării partidelor parlamentare, care s-au majorat de 20 de ori, comparativ cu anul 2016.

Recomandari