PSD a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan: ”Guvernul PNL după grindă se cunoaște”

PSD, principalul partid de Opoziție, a depus o nouă moțiune simplă, de această dată îndreptată împotriva ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

PSD a depus o moțiune simplă impotriva ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan: ”Guvernul PNL după grindă se cunoaște”

Partidul Social Democrat continuă tirada moțiunilor simple împotriva Guvernului liberal condus de Ludovic Orban.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

După acțiunile parlamentare contra miniștrilor de Interne, Marcel Vela, și al Educației, Monica Anisie, în vizorul PSD a intrat Ion Ștefan, șeful portofoliului de la Lucrări Publice, Dezvoltare și Administrație.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Moțiunea simplă a social-democraților a fost depusă miercuri, 3 iunie, cu numele “Guvernul PNL după grindă se cunoaşte”. Anunţul moţiunii a fost făcut de viceliderul grupului deputaţilor PSD, Daniel Suciu, în plenul Camerei Deputaţilor.

”Vă înaintăm moţiunea simplă intitulată ‘Guvernul PNL după grindă se cunoaşte’, iniţiată de deputaţii grupului parlamentar al PSD.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

  • Alexandru Rafila consideră că nu există niciun risc pentru românii care vor să meargă în vacanțe în Grecia și Bulgaria. De ce crede că turismul nu va aduce cazuri noi de COVID-19
  • Curs valutar BNR, azi, miercuri, 3 iunie 2020. Valorile monedelor lumii la mijlocul săptămânii – Update
  • Programul primei etape din Liga 1 după pandemie! Universitatea Craiova începe balul. Când se joacă derby-ul CFR Cluj – FCSB. Oficial
  • Bilanțul victimelor furtunii tropicale Amanda a crescut. 26 de persoane au murit în America Centrală
  • CE ŞANSĂ! Acum poţi câştiga 350 de milioane. Participă la turneul cu premii totale de 2,5 miliarde de lei!

Sper ca durerile de şale ale domnului ministru să nu îl împiedice, săptămâna viitoare, să fie prezent aici”, a spus Suciu, conform Agerpres.

Moțiunile simple contra miniștrilor de Interne și al Educației, adoptate

Recent, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, și Monica Anisie, ministrul Educației, nu au avut nicio șansă în fața moțiunilor Opoziției. Pe 26 mai, moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne a fost adoptată de senatori cu 65 de voturi pentru, 25 împotrivă și 5 abțineri.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

O zi mai târziu, Camera Deputaților a adoptat moțiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie. Moţiunea intitulată “Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional – PNL a creat România NeEducată”

Aceasta a trecut cu 172 de voturi “pentru”, 90 “împotrivă” și 47 de abțineri. Liderul grupului Pro Europa, Victor Ponta, a declarat, după vot, că, deși se așteaptă ca premierul să nu o demită pe Monica Anisie, “pentru domnul Orban e foarte greu să găsești un ministru al Educației chiar mai slab pregătit decât tine însuți“.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Conform legii, moțiunea simplă este doar consultativă. Spre deosebire de moţiunea de cenzură care duce la căderea Guvernului, moţiunea simplă are ca efect doar adresarea unui avertisment politic cu scopul de a remedia o situație eronată fără a creea de partea Guvernului obligaţia de a o respecta.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More