PROTESTE la simulări. Elevii dau foile goale. Judecătorul Cristi Danilet: „Încetul cu încetul se însănătoșește România.După ce justiția protestează cu privire la legi menite sa ii slăbească autoritatea și eficiența, e rândul elevilor să protesteze: aceștia se revoltă că …”

0 47

Prima generație de elevi care protestează la modul de învățare mecanic impus de profesor. Până acum, toate generațiile de elevi au acceptat să tocească lecțiile și să primească note pe reproducerea de informațiilor predate la ore, nicidecum capacitățile și gândirea critică.

Reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor anunţă că la simularea evaluării naţionale vor da foia goală în semn de protest, deoarece consideră că probele nu le vor evalua competenţele, ci doar cunoştinţele, subliniind totodată că refuză să fie cobai pentru Ministerul Educaţiei, informează Mediafax.

PROTESTE la simulări. Elevii dau foile goale. Judecătorul Cristi Danilet: „Încetul cu încetul se însănătoșește România.După ce justiția protestează cu privire la legi menite sa ii slăbească autoritatea și eficiența, e rândul elevilor să protesteze: aceștia se revoltă că …” 1

„Consiliul Naţional al Elevilor, structura reprezentativă a elevilor din România, doreşte să aducă în atenţia publică (mai ales vouă, elevilor pe care îi reprezentăm) o problemă care este cunoscută tuturor: metodele de evaluare din sistemul nostru de învăţământ nu se pliază pe nevoile şi interesele actuale.

De aceea, dar şi pentru a responsabiliza toţi decidenţii care până acum nu ne-au luat în serios, invităm elevii din România să ni se alăture în protestul prin care ne opunem modului în care sunt organizate simulările examenelor naţionale.

Mai mult decât orice altceva, o facem pentru generaţiile viitoare, pentru că ele nu trebuie să fie asemenea nouă, o generaţie de sacrificiu, o generaţie de cobai ai Ministerului Educaţiei Naţionale. Modificările nefundamentate din acest an ne fac să refuzăm a fi părtaşi la acest experiment, unde examenele par a deveni un scop, nu un mijloc”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentaţii Consiliului Naţional al Elevilor.

Potrivit sursei citate, elevii care se aliniază aceste forme de protest vor da foaia goală la simulare, deoarece probele nu evaluează competenţele elevului, ci doar cunoştinţele; nu vor evalua capacitatea de a gândi critic, ci doar de a reproduce informaţiile dictate la clasă.

„Simulările au ajuns să fie experimentul ministerului, nu experienţele noastre de învăţare, iar acest lucru ne motivează să ne ridicăm în faţa tuturor acestor nedreptăţi, printr-un protest: fie dând foaia goală, fie scriind tot ceea ce este greşit la sistem, transformându-ne foaia de examen într-un manifest faţă de învăţământul românesc. (…)

Dăm foaia goală pentru că suntem conştienţi că ministerul ne vrea nişte cobai, nişte procente dintr-o diagramă şi nimic mai mult. Nu vrem evaluări mai uşoare, vrem evaluări reale”, se mai arată în comunicat.

Judecătorul Cristi Danilet: „Încetul cu încetul se însănătoșește România.
După ce justiția protestează cu privire la legi menite sa ii slăbească autoritatea și eficiența, e rândul elevilor să protesteze: aceștia se revoltă că examenele școlare le testează cunoștințele și capacitatea de reproducere a informațiilor predate la ore, nicidecum capacitățile și gândirea critică. Și eu cred că elevii trebuie sa fie pregătiți pentru viață, nu pentru examene!”

Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 11-13 martie 2019, la nivel naţional, simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII), la care participă, în premieră, şi elevii clasei a VII-a.

Recomandari