Protest în Piața Victoriei sâmbătă începând cu ora 16.00 : 1116 morți pentru libertate și dreptate în decembrie 1989. Ei nu au murit pentru grațierea infractorilor!

0 50

Trei organizații civice, Rezistența, Corupția Ucide și Inițiativa România anunță pe Facebok organizarea unui protest sâmbătă, 22 decembrie, în Piața Victoriei, începând cu ora 16.00, urmat de un marș al tăcerii către universitate.  Organizatorii îl prezintă ca un eveniment de comemorare a victimelor Revoluției: ”1116 morți pentru libertate și dreptate. Ei nu au murit pentru grațierea infractorilor”. La ora publicării articolului, 1700 de oameni și-au anunțat participarea și alți 6500 s-au declarat interesați.

Redăm mai jos postarea organizatorilor pe Facebook

”Decembrie 1989. 1116 de oameni au murit pentru libertate. Nu au murit pentru amnistia și grațierea ticăloșilor. Au murit pentru DREPTATE și pentru LIBERTATE. Acum, la mai puțin de 29 de ani, lupta lor riscă să fie în zadar. Libertatea și dreptatea sunt în pericol. Pe 22 Decembrie 2018 le vom onora sacrificiul. Și vom spune ca și EI:

NU VREM ÎNTUNERIC!

VREM DEMOCRAȚIE!

VREM LIBERTATE!

Rugăminte: Veniți fiecare cu câte o candelă. Ne vom strânge la ora 16:00 în Piața Victoriei, iar la ora 17:00 vom pleca în marș spre Piața Universității pentru a aprinde candele și pentru a citi numele fiecărui erou. EI au crezut în libertate în cele mai negre vremuri ale României. Voi credeți?”

Recomandari