Protest de amploare, vineri: Suntem oficial în dictatura! Laura Codruta Kovesi a fost pusă sub acuzare de secția Adinei Florea (PSD).

0 54

O serie de proteste faţă de “acţiunea Regimului Dragnea împotriva Laurei Codruţa Kovesi” au fost anunţate pe Facebook pentru ziua de vineri la Bucureşti, Cluj şi Sibiu.

Vineri, 15 februarie, în București, Cluj și Sibiu sunt anunțate proteste pentru susținerea lui Kovesi.

Protestul din București este anunțat pe Facebook pentru Piața Victoriei, începând cu ora 17.00.

„Suntem oficial în dictatura! Laura Codruta Kovesi a fost pusă sub acuzare de secția Adinei Florea (PSD). Ea a fost citată pentru vineri, exact ziua cand ea trebuie să-și prezinte candidatura în fața Parlamentului European”, potrivit paginii de Facebook a evenimentului.

La Cluj, potrivit anunțului de pe Facebook oamenii se vor strânge în Piața Unirii, începând cu ora 18.00.

„Clujul, alături de Franța, Germania, Olanda, Austria, Europa, o susține pe Laura Codruta Kovesi… Laura Codruta Kovesi este un simbol justițiar care reprezintă poporul. Haideți să o susținem în strada! Haideti masiv in strada!… Ne-am saturat de infractorii ce au preluat parlamentul, guvernul si toate institutiile statului!”

Grupul “Vă Vedem din Sibiu” organizează un maș vineri în Piaţa Mare, de la ora 18, sub titlul “Corupţia poate fi învinsă. Nu abandonaţi!”.

“Infractorii disperați sunt, cum știm, cei mai periculoși. Infractorii disperați care conduc România au adus-o în cel mai periculos punct de la integrarea ei europeană încoace: cetățenii României sunt tratați represiv de către puterile statului. S-a văzut în 10 august. S-a văzut și aseară, când împotriva Laurei Codruța Kovesi au fost îndreptate forțele represive ale Secției speciale de anchetare a magistraților – pe care Comisia de la Veneția ne-a cerut să o desființăm. Nu vom accepta ca România să devină un stat represiv. Strada va ține, ca și până acum, România în Europa. Ne vedem vineri seară, la ora 18, în Piața Mare. Fiindcă România e Europa – și așa va rămâne”, se anunță pe Facebook.

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Laura Codruţa Kovesi a anunţat că, în cursul serii de miercuri, a primit o citaţie din partea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în justiţie, în calitate de suspect, ea adăugând că este nevinovată şi că îşi va continua drumul în procedura pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european.

USR va susţine protestele publice care se anunţă în zilele următoare, a anunţat, joi, preşedintele partidului, Dan Barna.

“USR va rămâne consecvent poziţiei pe care a avut-o din momentul în care a intrat în Parlamentul României, aceea de a fi alături de cetăţeni şi de a susţine toate protestele care apără statul de drept şi, până la urmă, normalitatea şi decenţa într-o societate transformată în coşmar ambulant de către Liviu Dragnea şi PSD. Şi, din această perspectivă, vom susţine şi protestele publice care se anunţă în zilele următoare. Eu, personal, probabil voi fi la protestul de la Sibiu, dar colegii mei voi fi cu siguranţă şi aici, în Bucureşti, pentru că într-adevăr România are nevoie şi încurajez organizaţiile civice de toate felurile care cred că trebuie să rămânem un stat de drept să îşi exprime activ această opţiune”, a afirmat Barna, la Palatul Parlamentului.

Recomandari