Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează/Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu SPP

Kapsch Romania și Optoelectronica 2001 au câștigat o licitație organizată de Serviciul de Pază și Protecție (SPP) pentru servicii de dezvoltare de software, în vederea extinderii capabilităților tehnice necesare în procesul de recrutare, selecție, evaluare și formare a personalului, în cadrul proiectului POLISE, finanțat prin fonduri europene.În luna iunie a acestui an, SPP a atribuit Optoelectronica 2001 și Evolve Media un contract contract de 4,85 milioane de lei, fără TVA, pentru implementarea la nivelul instituției a unui sistem modern de management al resurselor umane, transmite Profit.ro.

În Optoelectronica 2001 acționar este conform relatărilor de presă Alexandru Octavian Grumaz, fiul generalului Alexandru Grumaz, prim adjunct al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) între 2001 şi 2005, în prezent consilier al președintelui PNL și candidat din partea PNL la Senat în București.
”Alexandru Octavian Grumaz apare, printre alţii, şi în General Trading & Management SRL alături de sora sa, Ana Maria Grumaz, dar şi de Ionuţ Florin Adrian Tănase. Nimeni altul decât fiul generalului Tudor Tănase, adică fostul superior al lui Grumaz la conducerea STS, unde a fost director general între 2001 şi 2005. Deja nu mai poate mira pe nimeni că celor doi le-a fost partener în această firmă şi Ioan Dragoş Amihăesei, fiul lui Ioan Mihăesei, evident, general STS. În fine, Alexandru Octavian Grumaz este asociat şi în Optoelectronica 2001 SA, producător de optică militară în care erau acţionari, la un moment dat, senatorul UDMR Verestoy Attila şi Lanyi Szabolcs Ştefan, fost ministru al Cercetării şi secretar de stat. Optoelectronica 2001 SA este condusă de generalul Teodor Necşoiu, fostul şef al Institutului de Fizică Atomică Măgurele”, scria Jurnalul Național în anul 2015.

Fiul generalului Alexandru Grumaz, prim adjunct al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) între 2001 şi 2005 și fost consul general al României la Shanghai, între 2007 şi 2009 a devenit milionar în urma afacerilor derulate cu spitalele bucureştene. Firma lui Alexandru Octavian Grumaz deși are doar 5 angajaţi raportează an de an profituri uriaşe. Denimed Consulting SRL Bucureşti are ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice şi a beneficiat de peste 100 de contracte, în special de la spitalele din Capitală, dar şi de la unităţile sanitare din Ilfov şi Ploieşti, în valoare totală de circa 75 milioane de lei, fără TVA. Mai bine de jumătate din aceste contracte au fost atribuite fără licitaţie, cu invocarea, de fiecare dată, a situaţiilor de extremă urgenţă. Unic asociat este Alexandru Octavian Grumaz, care mai deţine şi Denimed Cleaning SRL, specializată în spălarea şi curăţarea uscată a articolelor textile, scria Curentul.
Grumaz junior este supranumit Prințișorul Spitalelor.
DEZVĂLUIRI DIN 2016DESPRE GRUMAZ SENIOR:

DENIMED CONSULTING SRL BUCUREŞTI ARE CA DOMENIU DE ACTIVITATE COMERŢUL CU RIDICATA AL PRODUSELOR FARMACEUTICE ŞI A BENEFICIAT DE PESTE 100 DE CONTRACTE, ÎN SPECIAL DE LA SPITALELE DIN CAPITALĂ, DAR ŞI DE LA UNITĂŢILE SANITARE DIN ILFOV ŞI PLOIEŞTI, ÎN VALOARE TOTALĂ DE CIRCA 75 MILIOANE DE LEI, FĂRĂ TVA.
MAI BINE DE JUMĂTATE DIN ACESTE CONTRACTE AU FOST ATRIBUITE FĂRĂ LICITAŢIE, CU INVOCAREA, DE FIECARE DATĂ, A SITUAŢIILOR DE EXTREMĂ URGENŢĂ. CELE MAI MULTE ÎNŢELEGERI AU FOST PARAFATE CU SPITALUL UNIVERSITAR DE URGENŢĂ, DAR PE LISTA BENEFICIARILOR SE MAI AFLĂ SPITALUL SF. PANTELIMON (UNDE A PRIMIT UN CONTRACT DE 20 MILIOANE LEI ÎN DECEMBRIE 2008), SPITALUL MARIE CURIE, SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ, SPITALUL VICTOR BABEŞ, SPITALUL BAGDASAR ETC. DENIMED CONSULTING SRL A RAPORTAT PENTRU 2015 O CIFRĂ DE AFACERI DE 11.593.421 LEI ŞI UN PROFIT NET DE 4.218.925 LEI. UNIC ASOCIAT ESTE ALEXANDRU OCTAVIAN GRUMAZ, CARE MAI DEŢINE ŞI DENIMED CLEANING SRL, SPECIALIZATĂ ÎN SPĂLAREA ŞI CURĂŢAREA USCATĂ A ARTICOLELOR TEXTILE.
DE ASEMENEA, ŞI ACEASTĂ FIRMĂ ESTE UN CLIENT FIDEL AL SPITALELOR BUCUREŞTENE. EA A PRIMIT ÎN APRILIE, RESPECTIV MAI, DOUĂ CONTRACTE, ÎN VALOARE TOTALĂ DE CIRCA 800.000 LEI, DE LA SPITALUL UNIVERSITAR DE URGENŢĂ ŞI SPITALUL VICTOR BABEŞ ŞI DECLARA PENTRU ANUL 2014 AFACERI DE 5.788.042, UN PROFIT NET DE 1.031.649 LEI FĂCUT CU 92 DE ANGAJAŢI.
URZEALA SERVICIILOR
PREZENŢA FIULUI FOSTULUI ADJUNCT STS GRUMAZ ÎN ACESTE AFACERI NU ESTE ÎNTÂMPLĂTOARE. DE FAPT, IMPLICAREA SERVICIILOR ESTE DEOSEBIT DE MASIVĂ. PRACTIC, DEVINE FOARTE GREU DE CREZUT CĂ SERVICIILE DE INFORMAŢII NU ŞTIAU DE NEREGULILE DIN SISTEMUL SANITAR DE CARE VORBEŞTE ACUM TOATĂ LUMEA.
DOAR ŞI PENTRU CĂ ÎŢI SPIONEZI, LA PROPRIU SAU LA FIGURAT, CONCURENŢA PE O PIAŢĂ ATÂT DE COMPETITIVĂ, TOT AFLAI DESPRE SUBSTANŢE NECONFORME VÂNDUTE SPITALELOR ÎN DETRIMENTUL TĂU ŞI LUAI, TEORETIC, MĂSURI ÎN ACEST CAZ. DACĂ NU O FACI, ORI EŞTI COMPLICE, ORI FACI LA FEL, CEEA CE DUCE DISCUŢIA SPRE UN PUNCT DE GRAVITATE EXTREMĂ.
PÂNĂ ÎN 2012, ALEXANDRU OCTAVIAN GRUMAZ A FOST UNUL DIN PATRONII CENTRULUI MEDICAL POLIMED, AFACERE FONDATĂ ÎN ANII’90 DE FOSTUL MINISTRU SEBASTIAN VLĂDESCU. GRUMAZ JR. ERA ASOCIAT AICI CU IONEL MANOLE (PARTENERUL LUI VLĂDESCU ŞI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU ÎN LEADER HIGH TECH SA), DAN SIMULESCU (EX-MANAGER MEDLIFE, MEDIST ŞI METROREX) ŞI MARCEL VIOREL STATE, GENERAL MAI ÎN REZERVĂ.
ACELAŞI ALEXANDRU OCTAVIAN GRUMAZ APARE, PRINTRE ALŢII, ŞI ÎN GENERAL TRADING & MANAGEMENT SRL ALĂTURI DE SORA SA, ANA MARIA GRUMAZ, DAR ŞI DE IONUŢ FLORIN ADRIAN TĂNASE. NIMENI ALTUL DECÂT FIUL GENERALULUI TUDOR TĂNASE, ADICĂ FOSTUL SUPERIOR AL LUI GRUMAZ LA CONDUCEREA STS, UNDE A FOST DIRECTOR GENERAL ÎNTRE 2001 ŞI 2005. FIII GENERALILOR TĂNASE ŞI GRUMAZ AU FOST ASOCIAŢI ŞI ÎN CONECT TELECOM SRL, REDENUMITĂ CARROLINE EXCELENT SRL ŞI DIZOLVATĂ ÎN 2010. DEJA NU MAI POATE MIRA PE NIMENI CĂ CELOR DOI LE-A FOST PARTENER ÎN ACEASTĂ FIRMĂ ŞI IOAN DRAGOŞ AMIHĂESEI, FIUL LUI IOAN MIHĂESEI, EVIDENT, GENERAL STS.
ÎN FINE, ALEXANDRU OCTAVIAN GRUMAZ ESTE ASOCIAT ŞI ÎN OPTOELECTRONICA 2001 SA, PRODUCĂTOR DE OPTICĂ MILITARĂ ÎN CARE ERAU ACŢIONARI, LA UN MOMENT DAT, SENATORUL UDMR VERESTOY ATTILA ŞI LANYI SZABOLCS ŞTEFAN, FOST MINISTRU AL CERCETĂRII ŞI SECRETAR DE STAT. OPTOELECTRONICA 2001 SA ESTE CONDUSĂ DE GENERALUL TEODOR NECŞOIU, FOSTUL ŞEF AL INSTITUTULUI DE FIZICĂ ATOMICĂ MĂGURELE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *