Proiectul grațierii, lucrat într-un calculator din Cabinetul lui Dragnea de la Parlament

0 38

Proiectul grațierii, lucrat într-un calculator din Cabinetului lui Dragnea de la Parlament. Potrivit site-ului cursdeguvernare.ro, forma finală a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind graţierea a trecut printr-un calculator de la cabinetul liderului PSD Liviu Dragnea, la autor fiind trecut numele “anca.spiridon”.

Anca Spiridon este director general la Cancelaria preşedintelui Camerei Deputaţilor, transmite News.ro.

Potrivit sursei citate, spre deosebire de celelalte 3 documente din pachetul postat pe site-ul Ministerului,  (nota de fundamentare a grațierii, proiectul și nota de fundamentare a OUG pentru modificarea codurilor), care au drept autor angajați ai Ministerului Justiției, documentul proiectului de OUG privind grațierea are trecut ca autor pe “anca.spiridon”.

Conform ghidului de asistență Microsoft, atunci când se creează un document nou, Word adaugă automat numele de utilizator (user name-ul) ca numele autorului în proprietățile unui document. Astfel, metadatele proiectului de OUG pentru graţiere, publicat miercuri pe site-ul Ministerului Justiţiei, au drept autor “anca.spiridon” şi semnătura “prenume.nume” este specifică documentelor create din Word-ul computerelor de la Camera Deputaţilor. Semnăturile celor de la Ministerul Justiţiei sunt reţinute de Word ca “Prenume Nume”.

Pe proiectul de OUG privind graţierea în metadatele documentului Word apare şi numele unui funcţionar din Ministerul Justiţiei, la menţiunea „Last Modified” – Marinela Eni. Marinela Eni este agent secretariat la Unitatea de Management Public şi Planificare Strategică din Ministerul Justiţiei.

Contactată de site-ul Curs de Guvernare, Anca Spiridon a negat şi a spus că nu ştie nimic despre acest proiect.

Proiectul de OUG promovat de Ministerul Justiţiei prevede graţierea integrală a pedepselor de până la 5 ani şi reducerea la jumătate a pedepselor pentru femeile gravide, cei care au în întreţinere copii sub cinci ani, și cei cu vârste de peste 60 de ani, precum şi cei cu boli incurabile în faze terminale.

Prevederile Ordonanței nu se aplică recidiviştilor, nici celor care s-au sustras executării pedepsei şi nici celor care comit infracţiuni după data de 18 ianuarie 2017. Proiectul intră în vigoare în data de 18 februarie 2017, potrivit documentului lansat în dezbatere publică de Ministerul Justiției.

Recomandari