Proiect: Șoferii parlamentarilor vor avea pensii speciale mai mari decât salariul actual

Un proiect propus de trei deputați PSD și adoptat tacit de Senat stabilește că „pensia de serviciu se actualizează cu majorarea salariului de bază de care beneficiază funcţionarul public parlamentar, aflat în activitate”.

Florin Iordache, Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea sunt inițiatorii proiectului prin care pensiile speciale ale funcționarilor parlamentari vor crește. Dacă acesta va fi aprobat, unii șoferi ai parlamentarilor ar putea ajunge la o pensie de 3.700 de lei, mai mare decât venitul din actualul salariu.

„Am solicitat acest lucru pentru că erau dezavantajaţi raportat la alţi funcţionari”, a declarat Eugen Nicolicea, potrivit Digi24.

Secretarul general al Camerei Deputaţilor va avea o pensie de peste 16.000 lei, fiind cel mai bine plătit funcţionar din Casa Poporului.

Guvernul României nu susține proiectul și a atenționat că nu a fost prevăzută sursa veniturilor, dar şi că măsura propusă este discriminatorie în raport cu alţi funcţionari.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More