Proiect ROMÂNESC, primul de acest gen din sud-estul Europei: Un tunel de vânt, un motor făcut la Electroputere Craiova și adrenalină

În curând, pasionații vor putea practica acest sport și în țara noastră. Totul în urma unui proiect sută la sută românesc, Body Flying.

Tunelul de vânt aerodinamic are o lungime de 46 de metri. Arată ca un cilindru din sticlă. La bază este îngropat un motor care împinge aerul cu o viteză de 80 de metri pe secundă.

Te poți ridica la 15 metri în doar câteva secunde, cu ajutorul unui motor care împinge aerul. Un instructor te ajută să îți menții echilibrul, iar după ce te obișnuiești, adrenalina își spune cuvântul.

Tunelul este primul proiect de acest gen din sud-estul Europei. O inițiativă sută la sută românească: fabrica Electroputere Craiova a fost cea care a ajutat la realizarea motorului de propulsare a aerului în plan vertical, potrivit digi24.ro.

Cei care vor dori să își testeze limitele pot simula inclusiv căderi libere. La nouă milioane de euro se ridică investiția făcută de cei patru tineri români.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *