Produse în România, premiate la Bruxelles. Care sunt alimentele românești care au impresionat prin gust și calitate

Produsele românești au fost premiate la Bruxelles în cadrul competiției organizate de Institutul Internațional de Gust și Calitate. Printre alimentele cu care ne putem mândri peste hotare se numără și câteva preparate tradițioanale.

În total, în cadrul competiției au fost înscirse 1360 de produse, de pe toate continentele, din care 11 din România. Potrivit Agerpres, toate alimentele fabricate la noi în țară au venit înapoi cu premii.

România a fost reprezentată de 11 produse, toate premiate cu 2 sau 3 stele de Aur din maximum 3, respectiv Luna Solai cu uleiul de nucă obținut prin presare la rece cu 2 stele, Puiul Fericit de la Agricola cu 2 stele, AUR’A de la Natural Gold Water cu 3 stele, Bergenbier ALE cu 2 stele, Pâinea lui Manole cu 2 stele, Wembley Dry Gin cu 3 stele, pateul de păstrav afumat Trutta Dux cu 2 stele, Salamul de Sibiu Agricola cu 2 stele, Elixir — ulei de rapiță presat la rece și ulei de soia de prima presă de la Dachim cu 2 stele fiecare.

În cadrul testelor, degustătorii sunt rugați să evalueze produsele ca și cum acestea ar fi în bucătaria lor, nu în conformitate cu standardele restaurantelor. Fiecare produs evaluat este analizat în forma unui raport de analiză senzorială pe baza unor criterii, cum ar fi mirosul, gust, impact vizual, textură, etc.. Toate acestea sunt luate în considerare de către fiecare membru al juriului.

Printre produsele tradiționale românești ‘abonate’ la ‘Superior Taste Award’ au fost în anii trecuți Magiunul din prune Topoloveni și dulcețurile din fructe din gama Topoloveana.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *