Procuror, despre dotările precare ale poliţiştilor: „Oamenii ăştia vă asigură liniştea cu mari sacrificii şi neajunsuri“

Antonia Diaconu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti şi fost prim-procuror al Parchetelor de pe lângă Judecătoria Piteşti şi Judecătoria Topoloveni, a postat pe contul personal de Facebook un text legat de condiţiile precare în care muncesc poliţiştii români.

Cu o experienţă de peste 12 ani ca magistrat şi fost procuror DIICOT şi DNA, Antonia Diaconu a comentat pe contul de Facebook condiţiile în care lucrează poliţiştii.

”Poliţiştii (şi credeţi-mă, îi cunosc sunt colegii mei şi lucrez cu ei zi de zi) nu au hârtie de scris, pixuri, au birouri mici, aglomerate, condiţii de 10 ori mai rele că cele din centrele de detenţie ale IPJ urilor, îşi plătesc benzina singuri, conduc nişte autoturisme în care nu a mai investit nimeni de ani de zile şi sunt nişte pericole pe roţi, au arme proaste, neperformante, vechi, oricând îi sun zi sau noapte, sunt prezenţi, sunt prima interfaţă cu infractorii, noi fiind a două, fac consiliere psihologică cu persoanele vătămate, lucrează noaptea, dacă e nevoie şi a două zi (un dosar cu măsură preventivă trebuie făcut în 24 de ore şi oamenii nu fac infracţiuni doar de luni până vineri de la 8 la 16), se bucură şi se întristează împreuna cu procurorul de reuşita unui dosar şi lucrează cot la cot cu noi, doar că pe salarii mai mici, unii îmi sunt acum colegi judecători şi procurori şi chiar unii foarte buni, nu sunt apăraţi de lege şi de aceea câteodată ezită să fie atât de fermi pe cât ar trebui, dar în majoritatea cazurilor sunt dedicaţi meseriei. Am auzit azi tot felul de discuţii în urmă cazului de la Timiş.

Unii vorbesc de poliţişti corupţi şi îşi etalează toate problemele adevărate sau nu. Eu nu zic că nu există corupţie în poliţie. Există că în orice alt domeniu, dar nu despre asta e vorba azi. Oamenii ăştia vă asigura liniştea, aşa, cu toate sacrificiile şi neajunsurile. Şi datorită lor România e o ţară sigură. Sigur că mai sunt probleme, gândiţi-va cum ar fi, dacă totul ar fi perfect- dacă ar fi instruiţi mai bine, dotaţi mai bine, dacă ar avea legi mai bune, dacă promovările în sistem s-ar face pe criterii de profesionalism?”, a scris Antonia Diaconu.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More