Procuroarea PSD, salariu crescut de trei ori și două locuințe primite donație

După ce a fost numită procuror în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, veniturile Adinei Florea au crescut la 220.000 de lei pe an, dezvăluie Newsweek România.

Adina Florea este procuror în cadrul controversatei Secţii pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Plenul CSM a avut, de 7 ori pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru șefia SIIJ (câștigat de Adina Florea), însă fără succes. Ea a fost adjuncta acestei secții.

Comparând declarația de avere depusă în 2020 cu cea depusă în 2019, se observă o crește importantă a veniturilor.

În anul 2018, Adina Florea a câștigat suma de 70.000 de lei de la Parchetul de pe lângă Tribunal Constanța și de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În anul 2019, Adina Florea a câștigat suma de 220.748 de lei de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Este vorba de aproape 4.000 de euro pe lună.

În plus, în anul 2019, Adina Florea a primit donație o casă de 134 de metri pătrați și un teren de 240 de metri pătrați.

Adina Florea mai primise un apartament de 90 metri pătrați ca donație în 2005. Are în cont puțin peste 12.000 de euro și credite cam de aceeași valoare.

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat declarațiile de avere ale Adinei Florea cu o întârziere de peste un an față de termenul legal.

DECLARAȚIA DE AVERE A ADINEI FLOREA 2020

CSM a făcut acest lucru abia în urma unei cereri scrise venite din partea Newsweek România.

În document arătam că CSM comite o ilegalitate prin secretizarea veniturilor procurorului din cadrul Secției de investigare a magistrațiilor.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More