Procuroarea Alexandra Lancrajan anunta ca nu are ce discuta cu borfașii: „Trebuie abrogata”

0 62

Procurorul DNA Alexandra Lancranjan are o reactie dura fata de anuntul lui Dancila privind „discutii” cu magistratii despre OUG 7. Lancranjan spune ca ordonanta trebuie abrogata, aceasta fiind singura solutie.

„Independenta justitiei nu se negociaza iar orice dialog referitor la adoptarea OUG nr.7/2019 trebuia initiat anterior emiterii sale, iar nu post factum, singura solutie aflata in acest moment la indemana legiuitorului (fie el si delegat) fiind abrogarea imediata si in integralitate a actului normativ in cauza”, a scris Lancranjan pe Facebook.

Prim-ministrul Viorica Dancila invita luni, la Palatul Victoria, cate un reprezentant al asociatiilor de magistrati, precum si reprezentanti ai CSM, pentru discutii pe marginea legislatiei in domeniul justitiei, informeaza Guvernul, printr-un comunicat de presa.

„Avand in vedere opiniile exprimate in spatiul public de diferite asociatii profesionale din mediul juridic, premierul Viorica Dancila invita luni, 25 februarie 2019, ora 15.30 la Palatul Victoria cate un reprezentant al asociatiilor de magistrati, precum si reprezentanti ai CSM, pentru discutii pe marginea legislatiei in domeniul justitiei. Totodata, premierul Viorica Dancila asigura asociatiile de magistrati ca exista intreaga disponibilitate a Guvernului pentru a sprijini toate institutiile din sistemul judiciar in infaptuirea unui act de justitie corect, cu respectarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor”, informeaza sursa citata.

Procurori si judecatori din mai multe orase din tara au organizat sau au anuntat pentru perioada urmatoare proteste fata de ordonanta de urgenta initiata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, inclusiv prind suspendarea activitatii judiciare.

Guvernul a adoptat marti o ordonanta de urgenta care modifica legile Justitiei si care se refera, printre altele, la delegarile in functii de conducere de rang inalt din cadrul Ministerului Public.

Recomandari