Probleme mari pentru SUA din cauza crizei COVID-19. Economia Statelor Unite va avea de suferit timp de un deceniu

Economia Statelor Unite ale Americii a primit o lovitură puternică în timpul pandemiei de coronavirus. Iar Biroul Bugetului Congresului (CBO) vine cu vești proaste în această privință și estimările sunt că economia SUA va avea de suferit timp de un deceniu.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Probleme mari pentru SUA din cauza crizei COVID-19!

Previziunile sunt că producția țării va scădea cu minimum 3% în 2020, iar pierderile estimate în acest an sunt de 7,9 triliarde de dolari (7,9 mii de milioane de dolari). Semnalul de alarmă vine după ce aproximativ 40 de milioane de americani au rămas fără loc de muncă, anunță BBC.

Declinul istoric al Statelor Unite vine imediat după ce mai multe triliarde de dolari au fost pompate în economia. Organizația CBO susține că cea mai mare parte a pierderii a fost cauzată de scăderea accentuată a activității economice din acest an, care nu a fost prevăzută în ultimul raport, publicat în ianuarie.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

40 de milioane de americani au rămas fără job-uri!

“Măsurile de închidere a afacerilor și măsurilor de distanțare fizică ar trebui să reducă cheltuielile consumatorilor, în timp ce scăderea recentă a prețurilor la energie electrică ar trebui să scadă în mod sever investițiile americane în energie”, a spus mesajul directorului CBO, Phillip Swagel.

De când pandemia de coronavirus a lovit Statele Unite ale Americii, Guvernul și Banca Centrală au oferit triliarde de dolari ca sprijin pentru cea mai mare economie a lumii.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, șomajul a luat o amploare nemaivăzută de la Marea Criză din 1930, 40 de milioane de americani fiind scoși din circuitul muncii.

Congresul SUA vrea să mai injecteze 3000 de miliarde de dolari în economie!

Rata șomajului în SUA a atins 14,7% în luna aprilie, iar în luna mai acest procent a ajuns la 20%, anunță Departamentul Muncii din Statele Unite. În luna martie, cifra s-a situat în jurul valorii de 4,4% după o lună anterioară.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

În acest moment, Congresul Statelor Unite ale Americii dezbate posibilitatea de a aproba un nou plan de stimulare de 3 triliarde de dolari (3000 de miliarde de dolari), precum și o propunere de reînnoire a mai multor programe de ajutoare federale, printre care și o creștere a beneficiilor de șomaj care urmează să expire în iulie.

CBO este o agenție federală din cadrul guvernului american care furnizează informații bugetare și economice Congresului.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More