Primul sondaj dupa alegeri. PNL si USR PLUS continua sa creasca spectaculos, liberalii trec de 30%

Un sondaj realizat dupa alegeri, la comanda Aliantei 2020 USR PLUS, arata ca Opozitia a continuat sa creasca in preferintele alegatorilor si dupa data de 26 mai.

Dupa scrutinul pentru Parlamentul European, cand Alianta 2020 a obtinut un scor aproape egal cu PSD-ul, de 22,36%, dinamica s-a mentinut ascendenta. Acest lucru e valabil si pentru PNL, castigatorul alegerilor europarlamentare.

Intrebati cu cine ar vota daca daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PNL a fost indicat de 30%, Alianta USR PLUS de 29%, PSD de 24%, iar Pro Romania de 3,5% dintre respondenti.

Daca in acest moment ar avea loc alegeri parlamentare si toti cei care au o optiune de vot ar veni sa voteze, Alianta ar avea un scor de 31%, arata datele sondajului, potrivit ziare.com.

Sondajul a testat optiunile de vot in cazul ruperii Aliantei, PLUS urmand sa obtina un scor de 23%, iar USR un scor de 8%.

Daca insa USR si PLUS ar candida separat, atunci PLUS ar obtine 23 de procente, iar USR opt, potrivit aceleiasi cercetari.

O mare alianta a Opozitiei, PNL+USR+PLUS+PMP ar obtine 48%, iar PSD 24 de procente.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More