Primul atac al progresiștilor la adresa AUR! Președinta PLUS a Senatului a cerut verificarea modelului de mască purtat de Diana Șoșoacă

0 64

Președinta Senatului, Anca Dragu, de la PLUS, a cerut verificarea măștii de protecție purtată de Diana Șoșoacă, de la AUR, după ce autoritățile sanitare au stabilit că adeverința pe care o prezentase pentru nepurtarea măștii este neconformă. Senatoarea Diana Șoșoacă a început să poarte un model de mască din plastic transparent, care se sprijină de bărbie și stă în dreptul gurii și nasului. 

„Am cerut o analiză la comisia de specialitate și la Direcția de Sănătate Publică dacă tipul de mască purtat de doamna Șoșoacă este conform. Regula este pentru toată lumea”, a declarat Anca Dragu joi, la Digi24.

Diana Șoșoacă a început să poarte o mască după ce autoritățile sanitare au stabilit că adeverința cu care invoca scutirea de mască este neconformă. De altfel, luni seară ea a depus jurământul cu mâna pe Biblie și masca pe figură.

Însă nu este o mască de protecție medicală clasică, din material, ci este confecționată din plastic transparent și se prinde de bărbie, ca un paravan în fața gurii și a nasului.

„Mă voi asigura ca legea va fi aplicată”, a mai precizat Anca Dragu, adăugând că încrederea populației în instituția parlamentului este foarte scăzută și din cauza percepției că aleșii nu respectă regulile pe care le fac.

Recomandari