Primele arestări în cazul avionului prăbușit în Iran. Autoritățile și-au asumat vina târziu

Autoritățile de la Teheran au anunțat că au luat primele măsuri în ceea ce privește avionul ucrainean în care și-au pierdut viața 176 de persoane. Președintele iranian, Hassan Rohani, a transmis că cei vinovați de accidentul aviatic vor plăti pentru moartea pasagerilor.

S-au găsit primii vinovați în cazul avionului ucrainean doborât în Iran

Iranul a recunoscut destul de târziu că a doborât ”din greșeală” avionul ucrainean în urma căruia și-au pierdut viața toți cei 176 de pasageri. La câteva zile după această dezvăluire autoritățile iraniene au anunțat că au fost arestate și primele persoane vinovate.

Gholamhossein Esmaili, un oficial din Justiție, nu a precizat câte persoane au fost arestate pentru rolul pe care l-au avut în prăbușirea avionului spunând că sunt ”câteva”. Totodată, marți dimineața, 14 ianuarie 2020, președintele iranian a făcut un anunț important.

Președintele Iranului, Hassan Robani, despre vinovații atacului aerian ”neintenționat”

Hassan Robani a transmis că autoritățile iraniene vor lua măsuri împotriva tuturor celor care au fost implicați în catastrofa aviatică de săptămâna trecută. În plus, președintele țării a anunțat că armata a doborât avionul ”neintenționat”.

„Pentru poporul nostru este foarte important ca oricine a greit sau a fost neglijat la orice nivel să răspundă”, a transmis președintele Iranului, Hassan Robani, informează ziare.com.

Autoritățile de la Teheran au ținut să puncteze faptul că tragedia aviatică s-a produs din cauza unei ”erori umane”. „Ancheta internă a forţelor armate a concluzionat că, în mod regretabil, rachete lansate din eroare au provocat prăbuşirea avionului ucrainean şi moartea a 176 de nevinovaţi”.

„Asum responsabilitatea totală. Aş fi preferat să fi murit şi să nu fiu martor la un astfel de accident”, a declarat generalul de brigadă Amirali Hajizadeh, sâmbătă, 11 ianuarie. Mărturisirea video a fost postată pe site-ul televiziunii de stat.

„O zi tristă. Concluziile preliminare ale anchetei interne a forțelor armate: eroarea umană la momentul crizei generate de aventurismul SUA a dus la dezastru.

Profundele noastre regrete, scuze și condoleanțe merg către poporul nostru, către familiile tuturor victimelor și către toate celelalte popoare afectate”, scrie ministrul de externe al Iranului, Javad Zarif, într-un mesaj pe Twitter.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More