Primele acuzații de corupție la adresa primarului Gabriela Firea

0 30

Tot mai des vedem cum Direcția Națională Anticorupție acuză funcționarii de abuz în serviciu în urma organizării de licitații cu dedicație. Primele acuzații la adresa proaspătului primar general, Gabriela Firea nu au întârziat să apară. Deputatul PNL Dan Cristian Popescu a analizat intenția lui Firea de a cumpăra 200 de autobuze second hand în timp ce 342 de autobuze sunt în garajul RATB neutilizate și a transmis un comunicat de presă ziarului CURENTUL:

„Primarul General a anunţat că va cere RATB să achiziţioneze “în regim de urgenţă” 200 autobuze vechi, sub pretextul că “licitaţia pentru autobuze noi ar dura foarte mult”.
Achiziţia de autobuze noi presupune că producătorul care va câştiga licitaţia va lansa producţia de autobuze conform contractului. Autobuzele comandate nu există la data încheierii contractului pentru că niciun furnizor nu are pe stoc sute de autobuze, fără comenzi prealabile, cu atât mai mult cu cât respectivul producător nu are de unde să ştie specificaţiile viitorilor clienţi, de exemplu rampă pentru persoane cu dizabilităţi, camera video, numărul de locuri pe scaune, puterea instalaţiei de aer condiţionat ş.a.m.d.
Intenţia lui Firea de a achiziţiona autobuzele naṣte suspiciuni că această achiziţie este “cu dedicaţie” ṣi că se urmăreşte favorizarea unei firme. Nu sunt pe toate drumurile primării sau firme de leasing ori alţi deţinători, care să aibă deja în proprietate 200 autobuze Euro 4 şi să fie şi dispuşi să le vândă pe toate odată către RATB. Este evident că doamna Firea are deja informaṭii despre cine va fi furnizorul autobuzelor “second hand”.
Un alt aspect care ridică semne de ȋntrebare este faptul că Gabriela Firea vrea să cumpere 200 de autobuze vechi, deşi tot ea spune că din 1000 autobuze ale RATB doar 648 sunt pe traseu. Primarul General nu explică de ce restul de 342 autobuze care stau în garaj nu sunt reparate sau casate, după caz, în vederea opririi risipei din banii bucureştenilor. De ce Firea nu repară vechiturile noastre şi preferă să cumpere vechiturile străinilor?
În consecinţă, voi monitoriza strict achiziṭia şi dacă doamna Firea va face această cheltuială enormă din banii bucureştenilor prin încălcarea legislaţiei privind achiziţiile publice, îmi exprim speranţa că organele abilitate se vor autosesiza de urgenṭă.”, concluzionează Dan Cristian Popescu în comunicat.

Visit

Recomandari