Primarul care a dormit cu boschetarii și dependenții de droguri ca să le afle problemele

0 17

Alegerea unui loc pentru noul centrul destinat persoanelor fără adăpost era o decizie care să stârnească nemulțumirea multor tabere, așa că primarul din Salt Lake City s-a gândit să meargă printre cei nevoiași ca să le afle problemele. Rezultatul l-a șocat pe Ben McAdams în cele câteva zile cât a avut parte de această experiență, scrie Desert News.

Ben McAdams și-a ținut ideea departe de presă și, în luna martie, într-o zi de vineri a plecat în cele mai rău famate zone ale orașului fără bani și fără acte de identitate. El a vorbit abia acum despre acest lucru, după ce presa locală a aflat de fapta sa.

Îmbrăcat cu niște haine simple, el a stat trei zile și două nopți printre oamenii străzii și dependenții de droguri.

Primarul a spus că experiența a fost „șocantă” și a descoperit nenumărate probleme în acest serviciu social oferit de autorități.

El a descoperit utilizarea flagrantă a drogurilor în dormitoarele bărbaților, văzându-l chiar pe un coleg de dormitor cum se injecta în braț. Totodată, pe tot parcursul nopții a putut simți miros de la ceea ce părea a fi marijuana.

În plus, fost martorul violențelor. Doi bărbați s-au bătut, unul dintre ei fiind lovit puternic cu capul de podea.

Primarul a mai dezvăluit că în tot acest timp nu s-a simțit în siguranță și așa a înțeles de ce unii dintre oamenii fără adăpost preferă să stea pe străzi chiar și pe vreme rea.

Oamenii străzii l-au sfătuit să nu se descalțe și să doarmă cu bagajul sub cap, ca să nu le piardă.

„Cineva mi-a spus să nu folosesc baia în timpul nopții pentru că e periculos”, a adăugat el, precizând că cel mai probabil era o referință sexuală.

Un alt lucru care l-a frapat a fost că expuși la aceste fapte sunt și copii, unii dintre bolnavi sau cu diverse afecțiuni.

„Ce traumă poate să aibă un copil de 9 ani care nu știe unde merge, care nu știe unde o să doarmă sau când o să mănânce următoarea dată? Mi-am întărit sentimentul că trebuie să facem mai mult pentru copii”, a mai spus Ben McAdams, care în următoarele luni a relocat familiile cu copii într-un centru dintr-o zonă mai sigură.

În plus, el a luat măsuri pentru ca faptele le care a fost martor să nu se mai repete și să îmbunătățească serviciile oferite de primărie.

Primarul a mai spus că nu a dezvăluit nimănui ce a făcut pentru că a vrut să evite ca gestul său să fie numit „un gest ieftin” de bravadă.

Recomandari