Primăria Capitalei a plătit 130.000 de lei, pe niste brosuri gresite: Ilie Năstase n-a fost niciodată numărul 1 mondial

0 56

În broşura intitulată „O sută de personalităţi bucureştene”, tipărită de Primăria Capitalei în 25.000 de exemplare pentru 130.000 de lei, apare că Ilie Năstase a fost de două ori numărul doi mondial, nu unu, după după cum a anunţat luni digi24.ro. Fostul mare tenisman român a fost chiar primul număr 1 mondial din era Open.

„E adevărat că am fost şi numărul 2 mondial, prin 1974 sau 1975. Ca să ajungi numărul 1 trebuie să treci şi pe la numărul 2. Dar am fost şi numărul 1. Mai mult de atât nu se poate. Poate cei de la Primărie cred că a fi numărul 2 e maximum! Eu nu mă supăr, ei trebuie să se supere pentru că fac astfel de greşeli. Mă mut în Constanţa! Poate şi candidez la Primărie. Uite, chiar acum plec spre Constanţa să văd cum mă primesc oamenii de acolo şi o să văd ce decizie voi lua. De 10 ani am apartament acolo. Constanţa ar deveni primul oraş din lume cu doi foşti număr 1 mondial. Acum, am fi doi foşti numărul 2 mondial”, a declarat Năstase pentru Libertatea.

Ilie Năstase a fost primul lider ATP din era Open

În broșura printată pentru turiștii străini se scria că Ilie Năstase „Este un fost jucător profesionist de tenis de câmp. A fost numărul doi mondial de două ori”.

Ilie Năstase a fost primul lider ATP din era Open. Fostul mare jucător român a ocupat prima poziție în clasamentul mondial timp de 40 de săptămâni, în perioada 1972-1973

Printre personalităţile omagiate de broşura ce are pe copertă sigla Primăriei Capitalei se numără Mircea Eliade, Tudor Arghezi, Nicolae Bălcescu, Dinu Lipatti sau Henri Coandă.

„Primăria Capitalei, prin Administraţia Monumentelor a plătit 130.000 de lei unei firme din Galaţi pentru a tipări o broşură, în care apare o greşeală impardonabilă în ceea ce priveşte performanţa lui Ilie Năstase, în care se specifică faptul că a fost de două ori numărul doi Mondial, iar în realitate a fost numărul unu. Iar trecerea lui Bacalbaşa în această broşură a personalităţilor bucureştene iar este o greşeală, pentru că Bacalbaşa doar a studiat în Bucureşti, însă el a activat la Galaţi”, a declarat, pentru mediafax, Cătălin Deaconescu, consilier PNL.

Recomandari