Primar PSD, despre protestatari: sunt „mai handicapaţi decât toţi handicapaţii”

0 51

Membrii cu dizabilităţi ai Asociaţiei „Ceva de Spus“ din Timişoara reclamă declaraţiile Primarului Marcela Rădulescu, pe care o consideră jignitoare şi discriminatoare.

La Şcoala de Vară a femeilor PSD primarul comunei Ion Corvin (judeţul Constanţa), Marcela Rădulescu, a declarat despre protestatari că sunt ”mai handicapaţi decât toţi handicapaţii”. Folosirea în sens peiorativ a cuvântului ”handicapat” a supărat membrii cu dizabilităţi ai Asociaţiei „Ceva de Spus“ din Timişoara, care au făcut o reclamaţie la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

”Noi, membrii asociaţiei, muncim mult pentru o comunitate accesibilă şi pentru a schimba mentalitatea oamenilor privind persoanele cu dizabilităţi. Dorim ca lumea să ne cunoască, să vadă abilităţile noastre, să ne respecte pentru lucrurile pe care le putem face bine. Din păcate, dacă politicienii, primarii vorbesc aşa, distrug toată munca pe care o facem noi pentru a schimba modul de gândire faţă de noi”, a declarat Moldovan Elisabeta, copreşedintele asociaţiei.

”Doamna primar, folosind expresia handicapat în mod peiorativ, m-a jignit atât pe mine, cât şi pe toate persoanele cu dizabilităţi. Mă aştept de la un primar să fie mult mai educat în exprimarea publică şi să fie un exemplu pentru comunitate şi în privinţa incluziunii şi respectării persoanelor cu dizabilităţi”, a declarat Cosmin Miloş, membru „Ceva de Spus“.
Citind declaraţiile primarului, membrii asociaţiei au decis să facă şi paşi legali pentru ca aşa ceva să nu se mai întâmple.

”Conform hotărârii membrilor asociaţiei noastre, astăzi am făcut o sesizare la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, deoarece considerăm declaraţiile doamnei primar jignitoare şi discriminatorii. Sperăm ca CNCD să o amendeze pentru ceea ce a declarat, iar doamna primar să-şi ceară scuze public de la toate persoanele cu dizabilităţi şi pe viitor să lucreze şi pentru incluziunea persoanelor cu dizabilităţi”, a mai spus Elisabeta Moldovan.
Asociaţia „Ceva de spus“ este o organizaţie de autoreprezentare formată din persoane cu dizabilităţi intelectuale şi fizice, având ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi.

Recomandari