Primar PSD a demisionat din partid si sustine ca nu este de acord cu Ordonanța si nu susține ilegalitățile

0 51

Primarul PSD din Cavnic, Maramureș, Vladimir Petruţ, a demisionat din partid. El și-a motivat gestul prin faptul că nu este de acord cu Ordonanța 13 de modificare a Codului penal și de procedură penală și că a susținut întotdeauna ”statul de drept şi nicidecum ilegalităţile”. Ulterior, el a spus că, în urma deciziei, a primit nenumărate mesaje de jignire şi amenințare.

”Am luat decizia, de a renunţa la toate funcţiile deţinute în cadrul PSD MARAMUREŞ, având în vedere situaţia în care, trebuie să recunosc, că nu sunt de acord cu OUG 13/2017. Încă din momentul intrării mele în politică, am susţinut întotdeauna statul de drept şi nicidecum ilegalităţile, iar în momentul în care am fost ales ca primar al oraşului Cavnic, am promis cetăţenilor că voi respecta legea şi că voi fi alături de ei indiferent de situaţie. Am cunoscut în PSD şi oameni de valoare, serioşi şi de bună credinţă. Doresc să mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine şi m-au susţinut în demersurile mele”, a scris primarul pe Facebook.

Vladimir Petruț era vicepreşedinte PSD Maramureş, preşedinte PSD Cavnic şi membru în Biroul Politic Judeţean.

Ulterior, el a scris pe Faceboo că, în urma deciziei pe care a luat-o, aceea de a fi alături de cei care au ieşit în stradă, a primit ”nenumărate mesaje de jignire şi amenințare din partea unor ,,oameni”, care consideră, că dacă sunt ,,puternici” şi dețin momentan o parte din putere, pot să îl intimideze!”

”Doresc să le transmit pe această cale, că mă simt foarte bine și curat, datorită decizie pe care am luat-o şi dacă aş putea da timpul înapoi aş face același lucru din nou. Nu m-am așteptat să fie aşa multă lume lângă mine, care să mă susțină în acest demers. Trebuie să recunosc că mi-ați dat o lecție pe care nu o voi uita niciodată”, a mai spus el.

Nu este prima demisie din PSD, după criza provocată de adoptarea Ordonanței. Ciprian Necula, fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene în guvernul Ponta, Necula a scris pe Facebook că părăsește partidul. Și fostul ministru Aurelia Cristea, inițiatoarea legii anti-fumat în fostul Legislativ, a trimis o scrisoare deschisă în care își anunță demisia din partidul în care a fost membru 20 de ani.

Joi s-a anunțat și prima demisie din Guvernul Grindeanu. Ministrul Florin Jianu a anunțat că demisionează din Guvern, în urma protestelor din stradă.

A patra zi consecutivă de proteste, în București și alte orașe ale țării, împotriva Ordonanței de modificare a Codului Penal a scos sute de mii de oameni în stradă. În Capitală, oamenii s-au adunat din nou în Piața Victoriei, în fața Guvernului. În marile orașe din România, mobilizarea a fost una fără precedent. 300.000 de persoane au protestat, jumătate dintre aceștia în Capitală.

Recomandari