Prietenia ce rupe orice barieră! Un băieţel şi un căţel uniţi de aceeaşi boală

0 66

Faceţi cunoştinţă cu Carter Blanchard, un băieţel de opt ani, cu vitiligo, boala pielii! Lui Carter îi era rușine de modul cum arată. Asta până când a cunoscut un prieten special cu aceeaşi afectiune, un labrador botezat Rowdy, ce l-a învăţat să îşi iubească unicitatea felului în care arată

“S-a transformat foarte repede”, spune mama băieţelului. “Primul lucru pe care mi l-a spus când s-a urcat în maşină este că îşi urăşte faţa şi felul cum arată”. Era clar că cel mic avea nevoie de o ”minune” pentru a se putea comporta ca un copil normal.

Rugăciunile familiei au fost ascultate şi miracolul a apărut sub forma unui labrador negru în vârstă de 13 ani, pe nume Rowdy. Căţelul a fost diagnosticat cu vitiligo în acelaşi an ca şi Carter.

Petele albe l-au făcut celebru pe internet, aşa l-a şi descoperit mama băieţelului. “Am citit că Rowdy are vitiligo şi am fost şocată, când i-am arătat lui Carter a fost atât de nerăbdător să-l cunoască.”  Apoi a urmat întâlnirea – care, spune mama – „a fost magică

Femeia povesteşte că de când s-au întâlnit şi s-au legat într-o neaşteptată prietenie, Carter este mult mai încrezător şi a învăţat să accepte felul unic în care arată!

Rowdy învaţă copiii şi adulţii să-şi accepte această unicitate a înfăţişării iar asta mă face fericită.Sunt recunoascatoare pentru ce am putut realiza prin afecţiunea lui”, a spus Niki Umbenhower, stăpâna lui Rowdy, pentru “Bored Panda”.

Vitiligo este o afecţiune care duce la distrugerea sau slăbirea melanocitelor, acele celule pigmentare responsabile de culoarea pielii, având ca finalitate pierderea sau oprirea producerii pigmentului şi apariţia petelor albe pe suprafaţă pielii.

Recomandari