Președintele Ucrainei, mesaj inedit de Paște: ”Să ne speriem de kilogramele de pe cântar şi nu de cifrele din termometru”. Video

53

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj inedit populației cu ocazia sărbătorilor de Paște, dar și în plină pandemie de coronavirus.

Președintele Ucrainei, mesaj inedit de Paște

”Ucraina, la fel ca întreaga lume, sărbătoreşte Paştele acasă anul acesta. Şi, cum sărbătoarea va fi una neconvenţională, urările ar trebui să fie la fel de neobişnuite”, și-a început președintele Ucrainei mesajul de Paște.

”Stăm acasă şi după weekend, iar după perioada de carantină să ne speriem de cifrele de pe cântarul de la baie, nu de cele din termometru”, a transmis populației Volodimir Zelenski, conform news.ro.

Pentru că Paştele este o sărbătoare a bucuriei, președintele Ucrainei a făcut apel la întoarcerea la tradiţiile strămoşilor, care nu aveau supermarketuri sau livrări la domiciliu online.

”Noi nu le mai dăm voie părinţilor să iasă din casă”

”Anul acesta, fiecare gospodină poate coace o pască de casă. Cele mai delicioase, pentru că sunt făcute de mâinile noastre. Fiecare bărbat al casei poate face fripturi delicioase. Şi împreună cu copiii noştri, vom vopsi ouă, murdărindu-ne de vopsea”, a mai spus el.

Președintele crede că mâncărurile gătite în familie vor avea un gust mult mai bun decât cele cumpărate, iar oamenii își pot aminti că ”bucătăria ucraineană este cea mai bună din lume”.

”Vă amintiţi, în copilărie, când părinţii nu ne permiteau să ieşim afară? Astăzi, este o astfel de situaţie, noi nu le mai dăm voie părinţilor să iasă. Şi nu este răzbunare. Este felul nostru de a avea grijă de ei”, a afirmat Zelenski.

Președintele le-a cerut oamenilor să stea acasă și să rămână uniți pentru siguranţa doctorilor, a sănătăţii naţiunii şi pentru viitor. În final, el a urat tuturor ”sănătate, harul lui Dumnezeu şi o pască delicioasă”.

Ucraina mai are o problemă în această perioadă, în afara pandemiei de coronavirus. Un incendiu a avut loc la Cernobîl, iar focul se extinde. Deși arde mocnit, acesta este incontrolabil și a adus peste Kiev o perdea imensă de fum dens şi toxic. Capitala ucraineană abia să zărește din smogul amestecat cu praf.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Recomandari