Președintele din Filipine crede că pedeapsa cu moartea trebuie reintrodusă ”în caz că Dumnezeu nu există”: Când un copil de un an este luat din brațele mamei, violat și ucis, Dumnezeu unde este?

0 10

Președintele statului Filipine șochează din nou. Rodrigo Duterte a declarat că pedeapsa cu moartea trebuie reintrodusă ”în cazul în care Dumnezeu nu există”, informează The Independent. De altfel, în cadrul unui interviu, el s-a adresat direct lui Dumnezeu, pe care L-a întrebat de ce nu intervine pentru a opri nedreptățile.

Duterte a cerut ca pedeapsa cu moartea să fie reintrodusă pe motiv că numărul tot mai mare de atei și agnostici din țara sa demonstrează că oamenilor nu le mai e teamă de lege și nu o mai respectă.

Pedeapsa cu moartea a fost abolită în 2006, dar Duterte consideră că ”dacă Dumnezeu nu există”, această pedeapsă este singura care va da certitudinea că victimelor li se va face dreptate.

Vorbind la Manila, președintele Filipinelor chiar a pus la îndoială existența lui Dumnezeu, dar i s-a adresat Lui direct întrebându-l ”unde ești?”.

”Niciun președinte de până acum nu a reintrodus pedeapsa doar pentru că Biserica Catolică și inimile sângerânde (cu referire la ONG-uri) spuneau că doar Dumnezeu poate ucide. Dar dacă Dumnezeu nu există?”, a suținut Duterte în cadrul discursului.

Acesta s-a referit și la Statul Islamic și la ororile pe care le îndură femeile și copii în Siria devastată de război. El a amintit că femeile sunt arse de vii dacă refuză să facă sex cu militanții ISIS.

”Când un copil de un an, un copil de 18 luni este luat din brațele mamei, este violat și ucis, unde este Dumnezeu? Dumnezeul meu, unde ești?”, s-a întrebat el.

”Unde ai fost când am avut nevoie de Tine? Nu este suficient să spui că la sfârșitul zilelor El va judeca și viii și morții. Care ar mai fi scopul dacă durerile, suferințele și agonia sunt deja pe lumea asta…”, a mai susținut președintele Filipinelor.

Recomandari