Presa internaţională, cuvinte de laudă la adresa Simonei Halep după victoria fantastică de la Roland Garros

0 50

Presa internaţională a reacţionat după victoria fantastică a Simonei Halep în finala de la Roland Garros, într-un meci jucat împotriva americancei Sloane Stephens.

Cele mai importante publicaţii din lume au avut cuvinte de laudă la adresa Simonei Halep după ce aceasta a câştigat primul trofeu de Grand Slam din carieră.

BBC: „Ocupanta primului loc in clasamentul WTA a castigat, in sfarsit, primul turneu de Grand Slam din cariera, dupa o revenire spectaculoasa in finala de la Roland Garros cu Sloane Stephens”.

New York Times: „Deja numarul 1 in lume, Simona Halep a dovedit ca poate castiga si un Grand Slam”.

ESPN: „Simona a castigat in cele din urma trofeul pe care il astepta de atata timp. Romanca avea trei finale de Grand Slam pierdute”.

Gazzeta Dello Sport: „Halep, în sfârşit! Primul trofeu de Grand Slam pentru numărul 1 WTA!”

Simona Halep şi-a îndeplinit marele vis. A devenit în premieră campioană la un turneu de Grand Slam şi a făcut-o într-o manieră de mare jucătoare. Românca a revenit superb în finala de Roland Garros şi a învins-o în trei seturi, scor 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, deţinătoarea titlului la US Open.

Constănţeanca de 26 de ani s-a impus după două ore şi 3 minute şi a devenit prima reprezentantă a României care cucereşte trofeul la Paris, după 40 de ani. Precedentul succes, şi singurul de altfel, îi aparţinea Virginiei Ruzic. De asemenea, Ilie Năstase a luat titlul în capitala Franţei în 1973.

4 finale de Grand Slam a jucat Simona Halep în carieră

Recomandari