Presa din Costa Rica anunță ce vor face autoritățile din țara lor, în privința Elenei Udrea

Jurnaliștii costaricani anunță că Direcția Generală de Migrări și Străinătate din Costa Rica așteaptă să vadă poziția oficială a autorităților din România în urma condamnării definitive a Elenei Udrea la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

„Direcţia Generală Migraţie şi Imigraţie din Costa Rica așteaptă pronunțarea mandatului de arestare pentru a decide asupra viitorului fostului ministru român refugiat în Costa Rica

Curtea de Casație și Justiție din România a menținut sentința de condamnare la șase ani cu executare împotriva fostului ministru”, a scris cotidianul La Nacion.

Jurnalișii costaricani amintesc că Elena Udrea a obținut statutul de refugiat în Cosa Rica.

„Fostul ministru român, Elena Udrea, care a contestat justiția țării sale căutând „refugiu” în Costa Rica, a fost condamnată marți, în urma recursului, la șase ani de închisoare pentru corupție.

Direcția Generală Migrație și Imigrație a precizat că ceea ce urmează acum este „evaluarea sau revizuirea acțiunilor care vor fi întreprinse de țara în care persoana a fost condamnată (cum ar fi, mandat internațional de arestare, alertă prin Interpol, printre altele) corespunzătoare în Costa Rica”, a precizat sursa citată, informează Antena 3.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More