Jurnaliștii costaricani anunță că Direcția Generală de Migrări și Străinătate din Costa Rica așteaptă să vadă poziția oficială a autorităților din România în urma condamnării definitive a Elenei Udrea la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

„Direcţia Generală Migraţie şi Imigraţie din Costa Rica așteaptă pronunțarea mandatului de arestare pentru a decide asupra viitorului fostului ministru român refugiat în Costa Rica

Curtea de Casație și Justiție din România a menținut sentința de condamnare la șase ani cu executare împotriva fostului ministru”, a scris cotidianul La Nacion.

Citeste si:

Jurnalișii costaricani amintesc că Elena Udrea a obținut statutul de refugiat în Cosa Rica.

„Fostul ministru român, Elena Udrea, care a contestat justiția țării sale căutând „refugiu” în Costa Rica, a fost condamnată marți, în urma recursului, la șase ani de închisoare pentru corupție.

Direcția Generală Migrație și Imigrație a precizat că ceea ce urmează acum este „evaluarea sau revizuirea acțiunilor care vor fi întreprinse de țara în care persoana a fost condamnată (cum ar fi, mandat internațional de arestare, alertă prin Interpol, printre altele) corespunzătoare în Costa Rica”, a precizat sursa citată, informează Antena 3.