Preotul Eugen Tănăsescu, întrebare după referendum: „De ce nu ne-a auzit poporul“?

0 56

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, care a susţinut activ referendumul pentru modificarea Constituţiei, se întreabă unde a greşit Biserica.

După aflarea rezultatelor prezenţei la vot a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei privind familia, preotul Eugen Tănăsescu a scris: „Noi, cei din BOR, să ne răspundem sincer şi amănunţit: de ce nu ne-a auzit poporul, În catacombe?“, după ce anterior a spus că referendumul este un adevărat sondaj de opinie privind încrederea românilor în Biserică.

Referendumul pentru modificarea Constituţiei, în sensul familiei tradiţionale, nu va fi validat pentru că n-a întrunit cvorumul de prezenţă (30%). Deşi PSD, PNL, Biserica Ortodoxă şi alte culte neoprotestante au îndemnat electoratul să iasă la urne, doar 20,41% din totalul votanţilor înscrişi pe listele electorale s-au prezentat la vot, insuficient ca Legea fundamentală să fie revizuită, astfel încât căsătoria să fie definită clar ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, şi nu, mai vag, ca legătura dintre soţi.

Constanţa se află la coada clasamentului privind prezenţa la vot, cu 14,47%, prezentându-se la urne 90.747 alegători.

Recomandari