Preot ortodox, reacție la trupa Taxi: ”Dumnezeu nu preferă lemnul! Lemnul îl preferă nemții și austriecii, în special pe cel tăiat din România”

0 52

Părintele ortodox Vasile Antonie a transmis un mesaj trupei Taxi și celor care au apărut în videoclipul Despre smerenie, cântec ce se vrea a fi un manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului.Părintele face referiri la jaful multinaționalelor occidentale care devalizează resursele naturale ale României.

Piesa, apărută în urmă cu o săptămână, a dat naștere la multe controverse, titreazăActiveNews.

Citiți scrisoarea Părintelui ortodox:

“Se pare că unii dintre cei mai de seamă artiști ai României l-au făcut pe Dumnezeu pădurar, spunând că el preferă lemnul. De aici reise faptul că Dumnezeu așteaptă la Poarta Raiului în fiecare zi milioane de metri cubi de lemn defrișași din pădurile mondiale care să fie aduse ca ofrandă de către fiii ascultători. Foarte fals! Dumnezeu nu preferă lemnul, Dumnezeu preferă o inimă curată, o stare de pace, o stare de dragoste, de într-ajutorare, indiferent de materialele de construcție folosite pentru ridicarea unui lăcaș de cult. Lemnul, dragilor, îl preferă nemții și austriecii, în special pe cel tăiat din pădurile României, ducându-l în fabricile lor de mobilă din statele lor, transformându-l în dulapuri și noptiere foarte costisitoare pe care urmează să-l vândă apoi nouă sau vouă artiștilor, celor care vă permiteți într-adevăr un mobilier nu făcut din PAL sau din rumeguș, ci din stejar masiv românesc.

Dumnezeu nu este pădurar. Dumnezeu este tatăl, Dumnezeu este părintele, Dumnezeu este Atotputernicul, cel fără de început și fără de sfârșit.

Aștept totuți cu nerăbdare ca datorită preferințelor voastre lemnoase ca următorul concert pe care îl veți avea să fie dat într-o baracă de lemn dintr-o fostă zonă fostă împădurită, acum defrișată, și la acel concert să fie spectarii să fie vreo 50 sau 100 de pădurari și nicidecum alții. Să fie exact cei pregătiți într-o școală silvică, în care ei au deprins tot ceea ce înseamnă dragoste pentru lemn. Să nu dați concerte în săli polivalente foarte mari pentru că s-ar putea să intrați în antiteză cu ceea ce ați declarat”.

Recomandari