Premierul Slovaciei: Nu suntem în stare să integrăm romii, dar vom integra milioane de imigranți musulmani cu o cultură total diferită de a noastră?

0 10
Premierul slovaciei, Robert Fico, a făcut afirmații incendiare, dar în același timp pline de bun simț, în fața a peste 2.500 de oameni, printre care și diplomați străini. În discursul său, premierul a spus că țara sa va respinge din nou cotele obligatorii de imigranți, dacă se va încerca impunerea lor încă o dată, și a cerut Comunității Europene să se implice în rezolvarea cauzelor fenomenului imigraționist, și nu în gestionarea efectelor, acuzând politica europeană de imigrație care, în opinia lui, a eșuat cu totul.
Vorbind despre ipocrizia liderilor UE, Fico a spus:  „Haideți să nu ne prefacem că nu vedem frica oamenilor — nu doar în Slovacia, ci și în întreaga Europă. Haideți să nu ne prefacem că nu vedem cauzele acestui fenomen și să nu ne mai prefacem că suntem capabili să rezolvăm problema primindu-i pe toți (imigranții) cu brațele deschise — indiferent că e vorba de imigranți economici sau oameni care chiar sunt puși în situația de a-și salva viețile, sănătatea și familiile. Haideți să fim sinceri, nici măcar nu suntem în stare să ne integrăm proprii cetățeni de etnie romă — și sunt sute de mii—, cum să fim capabili să integrăm oameni care au un stil de viață și o religie total diferite?” (Active News)
Desigur, pentru scavii sistemului (fie ei jurnaliști sau politicieni) un astfel de discurs este naționalist. Dar oare a lupta pentru protejarea națiunii pe care o reprezinți nu este prima datorie a celor care conduc o țară?
Și să nu uităm că criza arabă nu este provocată de Slovacia, Ungaria sau România, ci de SUA, Israel, Franța sau Marea Britanie. Prin urmare, dacă au ținut neapărat să destabilizeze țările arabe, ca să le ia petrolul, nu ar fi normal ca toți imigranții să ajungă în Sua, Israel, Franța sau Marea Britanie? Sigur că așa ar fi normal! Dar cum să ceri corectitudine și normalitate din partea marilor rechini?
În orice caz, politicienii români ar trebui să îi aibă exemplu pe politicienii polonezi, slovaci sau unguri care chiar apără interesele țării lor. Dar pentru asta nu ar trebui să aibă caracter de slugi, iar România să nu fie o țară sub ocupație! Din păcate, ai noștri ne-au vândut de mult!
Recomandari