Premierul Olandei, în doliu. Mark Rutte și-a pierdut mama în vârstă de 96 de ani

Premierul Olandei, Mark Rutte, a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că mama sa în vârstă de 96 de ani a încetat din viață, la azilul de bătrâni din Haga unde trăia de ceva vreme. Politicianul este cu atât mai supărat cu cât în ultima perioadă nu a mai putut-o vizita pe cea care i-a dat viață.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Mama premierului olandez a murit într-un azil de bătrâni

Mark Rutte a transmis la începutul acestei săptămâni, luni, 25 mai, că mama sa a murit recent, dar din păcate nu a putut-o vizita în ultimele săptămâni având în vedere măsurile de protecție impuse împotriva noului tip de coronavirus.

Potrivit presei olandeze femeia în vârstă de 96 de ani care locuia de mai mulţi ani într-un azil de bătrâni din Haga a murit din cauze naturale. Jurnaliștii au mai anunțat că Mieke Rutte-Dilling, mama premierului olandez, a încetat din viață pe 13 mai.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

„Miercuri, 13 mai, mama mea scumpă, Mieke Rutte-Dilling, a murit la vârsta de 96 de ani”, a anunţat Mark Rutte într-un comunicat.

Vizitele la azilele de bătrâni din Olanda, reluate din 15 iunie

„Pe lângă marea tristețe și toate amintirile îndrăgite, familia mea și cu mine avem și un sentiment de recunoștință că am avut voie să o avem cu noi atât de mult timp.

ADVERTISEMENT

Ne-am luat la revedere într-un cerc familial și sper să putem face față acestei mari pierderi în pace în viitorul apropiat”, a mai adăugat premierul Olandei, informează telegrapf.co.uk.

Purtătorul de cuvânt al premierului olandez a declarat pentru AFP că Mark Rutte a respectat „toate directivele” luate în cadrul luptei cu noul coronavirus, însă nu a dat prea multe amănunte în acest sens.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Anunțul vine după ce un consilier special al Boris Johnson, Dominic Cummings, este acuzat că a încălcat izolarea pentru a-şi vizita părinţii care locuiesc la 400 km nord-est de Londra.

Autoritățile din Olanda au interzis vizitele la azilele de bătrâni încă din 20 martie, măsura fiind luată în contextul pandemiei COVID-19, însă de la jumătatea lunii viitoare vârstnicii pot primi vizite.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Concret, o singură persoană din familie poate merge la azilul de bătrâni pentru a-și vizita ruda, măsură care ar urma să fie extinsă pe 15 iunie la toate azilele olandeze.

ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More