Premierul Canadei explică calculatoarele cuantice, ai noștri cred că blițul telefonului ar consuma minute din abonament

0 68

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a ajuns în centrul atenției în ultima perioadă, de mai multe ori. Dar un eveniment interesant s-a întâmplat la Perimeter Institute for Theoretical Psysics (Institutul pentru Fizică Teoretică), acesta a început să îi explice unui jurnalist ce înseamnă un calculator cuantic, chiar dacă jurnalistul glumise cu întrebarea sa. Acest lucru pare în antiteză cu ce se întâmplă în țara noastră, unde senatorul PSD Șerban Nicolae a spus că blițul telefonului consumă din minutele abonamentelor de telefonie mobilă.

Un reporter aflat la întâlnirea cu Justin Trudeau era pe cale să-l pună în dificultate pe șeful Executivului, și l-a întrebat, în glumă despre calculatoarele cuantice, cu mențiunea că îi va adresa și o întrebare legată de implicarea Canadei în lupta împotriva Statului Islamic.

Justin Trudeau s-a agățat de gluma reporterului și a început să explice computerele cuantice. Acesta a dat o explicație simplă.

Toată întâmplarea pare pusă în antiteză cu situația din România, senatorul PSD Șerban Nicolae declarând că lanterna telefonului consumă minute din abonamentul telecom oferit de Parlamentul României.

„Am văzut că ați imitat un gest făcut de cei din Piață, care, la rândul lor, îi imitau pe unii din Ucraina. Probabil că modelul este foarte plăcut și dorit și la noi. Aș fi vrut să mă asigur că toți cei care au făcut acest gest, și-au folosit și telefonul și abonamentul din fonduri proprii, nu pe banii Parlamentului. Mulțumesc”, a declarant senatorul.

Imediat după cele spuse, el a fost aplaudat de o majoritate de senatori și parlamentari ce se aflau la ședința de plen.

La finalul unui discurs din timpul dezbaterii moțiunii de cenzură ce viza Guvernul Grindeanu, Raluca Turcan a transmis coaliției de guvernare PSD-ALDE: „Să se facă lumină și acest Guvern să fie demis!”.

În replică, parlamentarii din opoziție și-au aprins lanternele telefoanelor, în semn de solidaritate cu protestatarii care și-au aprins lanternelor telefoanelor, în Piața Victoriei.

Recomandari