Pregătiți de viitor? Peste 50 de ani, am putea avea „îngeri-roboți”. Ce s-ar putea întâmpla cu creierele noastre

0 48

Peste 50 de ani, oamenii ar putea avea „îngeri-roboți” și și-ar putea conecta creierele la inteligența artificială, potrivit unor experți în tehnologie. În acest fel, spun ei, vor putea fi evitate greșeli grave, eventual în domeniul medicinei.

„Multe aplicații pe care în prezent le folosim fără asistare vor deveni operațiuni asistate”, a spus Mahadev Satyanarayanan, professor la Universitatea Carnegie Mellon.

„Așa că un chirurg ori un asistent medical dintr-un spital care vor lucre pe un pacient va avea un înger păzitor pe umăr, care îl va ghida atunci când riscă să facă o greșeală”, a adăugat expertul.

Un alt expert în tehnologie, Dirk Wisselmann, inginer la BMW Group, susține că peste 50 de ani transportul va fi diferit – vom avea mașini autonome, pe lângă cele cu care suntem obișnuiți.

„Nu e ca și când am avea nevoie numai de mașini autonome, ci de trafic în siguranță”, a precizat el.

Un alt expert în tehnologie, Rand Hindi, CEO al companiei Snips, susține că deși este greu de prezis ce se va întâmpla peste 50 de ani, probabil că oamenii vor fi putea să își vor combina capacitățile intelectuale cu inteligența artificială.

Recomandari