Prăjitură cu blat de miere și cremă de cappuccino – Toți musafiri o adoră!

O rețetă absolut delicioasă pe care oricine o adoră. E o prăjtură savuroasă și foarte simplu de făcut. Urmează pașii de mai jos ca să obții prăjitura cu blat de miere și cremă de cappuccino!

Pentru blat:

6 ouă
100 g zahăr
4 linguri miere
50 ml ulei
1-2 linguriț praf de copt
3 linguri cacao
1 pahar făină
Pentru decor: fulgi de ciocolată fulgi de cocos

Cum se prepară tortul cu cappuccino?

Pentru blat, bați ouăle cu zahărul și mierea. Adaugi făina cernută împreună cu pudra de cacao și praful de copt. Amesteci cu grijă, apoi torni uleiul. Împarți aluatul în două și coci, separat, la 180 °C, 40 de minute, două foi de tort. Le decupezi, dacă vrei, sub formă de stea.

Pentru cremă, bați gălbenușurile cu zahărul și cu sarea până devin cremoase. Adaugi făina și amidonul. Separat, dizolvi plicurile de cappuccino în lapte, apoi îl pui la fiert. În amestecul de gălbenușuri torni, în fir subțire, laptele fierbinte. Pui compoziția la foc mic și o amesteci continuu până se îngroașă.

Lași crema să se răcească, apoi o bați cu untul până obții o compoziție pufoasă.

Ungi prima bucată de blat de tort cu 1/3 din cremă. Deasupra așezi cealaltă bucată de blat și întinzi restul de cremă. Decorezi marginile tortului cu fulgi de ciocolată și cu fulgi de cocos.

Să le savurați cu drag – Poftă bună!

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More