Povestea trista a caporalului Madalin Stoica, militarul ucis astazi in Afganistan. „A vrut sa renunte la armata, dar… Omul asta era painea lui Dumnezeu!”

0 26

Un atentat cu o masina capcana a avut loc astazi in Afganistan, iar victime ale acestui atentat au fost mai multi militari romani ce se aflau acolo in misiune. Un soldat a murit, iar alti doi au fost raniti.

Soldatul mort este caporalul Madalin Stoica, un barbat in varsta de 41 de ani care a lasat in urma o sotie si un copil. Vestea mortii lui Madalin s-a raspandit repede printre colegii lui, iar un fost camarad de arme a avut numai cuvinte de lauda la adresa lui.

„Il stiu de peste 15 ani. Mi-a fost soldat si era specializat ca asistent medical. Mi-a fost subaltern in armata. Avea un bun simt iesit din comun; era painea lui Dumnezeu. Nici acum nu imi dau seama de ce Dumnezeu a luat la el un om atat de bun, incat nici daca voiai sa-i gasesti un cursur nu aveai ce sa ii reprosezi. Avea o pregatire de specialitate in asistenta medicala de urgenta. In el aveam mare incredere cand plecam la misiuni”, a declarat Viorel Pavel, fost militar trecut de doi ani in rezerva, pentru cei de la adevarul.ro.

Viorel Pavel a marturisit ca soldat decedat astazi in misiune si-ar fi dorit sa renunte la armata, dar prietenii si familia l-au facut sa se razgandeasca. „El dorea sa plece ca asistent medical in Irlanda. Ajunsese la un moment dat sa isi faca toate formele pentru a pleca acolo. Nu l-am incurajat nici noi, prietenii, nici familia, sa plece asa departe. Ne-a inteles si a ramas in armata”, a mai spus colegul sau.

In incidentul de astazi au mai fost raniti caporalul Ionel Buzea si fruntasul Ionel Toma. Ei au primit ingrijiri medicale la spitalul militar din Kandahar.

Recomandari