Povestea tânărului sclipitor din România, admis la patru universităţi de prestigiu din lume. Oare romanii vor distribui asta?

0 29

Tamio Vesa Nakajima s-a născut la Timişoara dintr-o mamă româncă, originară din Beiuş, şi un tată canadian cu origini japoneze şi a fost admis la patru universităţi de mare prestigiu: Massachusettes Institute of Technology (MIT) şi New York University (NYU) din SUA, Waterloo din Canada şi Oxford din Anglia.

Tamio Vesa Nakajima a devenit pasionat de informatică în timpul liceului, iar acum este unul dintre cei mai premiaţi olimpici români.

În copilărie adormea pe muzica lui Bach şi călătorea prin lume alături de părinţi, mama fiind director de producţie, iar tatăl dirijor la o companie de operă. „De mic mi s-a întipărit muzica în creier. Ea exprimă sentimentele într-un mod pur, e o artă transcedentală. Am început să cânt la pian, iar pe la 12-13 ani să şi compun”, povesteşte tânărul.

După ce clasa a II-a a făcut-o la New York, unde părinţii deţin un apartament, din clasa a III-a Tamio a locuit doar în Beiuş. „Am ales să-l aduc aici pentru că mediul academic din România este mai greu decât în Statele Unite. Deşi sunt ore mai puţine, programa este mai grea şi cred că i s-a potrivit mai bine lui Tamio„, a explicat mama băiatului, Adriana Vesa.

Laureat şi la concursuri naţionale de muzică, selectat să cânte în urmă cu doi ani chiar şi la Festivalul Naţional George Enescu, Tamio şi-a rărit totuşi concertele deoarece se concentrează pe studii după ce a fost admis la patru universităţi de mare prestigiu: Massachusettes Institute of Technology (MIT) şi New York University (NYU) din SUA, Waterloo din Canada şi Oxford din Anglia.

„Până la urmă am ales Oxford. Chiar dacă şi celelalte sunt foarte tari, sunt totuşi şi haotice. Oxfordul e împărţit pe colegii, cred că este o experienţă mai plăcută, în comunităţi mai mici”, explică Tamio.

Citeşte toată poveste AICI.

Recomandari