Povestea deputatului care a demisionat din Parlament dupa ce a furat un sandvis

0 47

Deputatul sloven Darij Krajcic (54 de ani) a demisionat din Parlament dupa ce a furat un sandvis dintr-un magazin din Ljublijana, pe motiv ca a fost ignorat de personalul din magazin. Seful partidului din care face parte a considerat gestul sau ca inacceptabil.

El fusese ales parlamentar in septembrie 2018 si era membru al formatiunii care conduce coalitia aflata la guvernare in Slovenia. Este vorba de „Lista lui Marjan Sarec”, partid de centru-stanga.

Darij Krajcic a declarat jurnalistilor locali ca s-a enervat dupa ce a fost tratat „de parca era facut din aer”, asa ca a decis sa plece cu mancarea fara sa plateasca. El a motivat ca a vrut „sa testeze astfel securitatea supermarketului”, potrivit BBC News.

A reusit sa plece fara sa fie observat, insa sustine ca s-a intors ulterior sa plateasca pentru ce a furat.

Totul a devenit public dupa ce Darij Krajcic a relatat, miercuri, aceasta intamplare colegilor sai intr-o comisie de lucru parlamentara.

Dupa ce cazul a fost mediatizat, fostul parlamentar a cerut scuze si a spus ca regreta acest „experiment social” pe care l-a facut.

„Cred ca am stat trei minute la casa”, a povestit ulterior Krajcic, la un canal de televizune.

Potrivit acestuia, cei trei angajati erau prea preocupati sa vorbeasca intre ei ca sa il observe. Astfel, el a luat sandvisul si a plecat cu el. Ar fi fost o incercare de a le testa atentia vanzatorilor.

„N-a venit nimeni dupa mine, nu a strigat la mine”, a relatat el, subliniind ca uneori supravegherea video nu este eficienta.

Initial, colegii sai parlamentari au ras cand au auzit povestea. Insa, joi, seful partidului din care parlamentarul face parte, Brane Golubovic, l-a condamnat pentru gestul sau, calificand drept „inacceptabil” comportamentul acestuia.

„El si-a asumat responsabilitatea si a demisionat din proprie initiativa”, a declarat Brane Golubovic.

Recomandari