Poliţiştii francezi au obligat o femeie musulmană să se dezbrace de burkini, pe o plajă din Nisa

0 11

Administraţia Nisa a interzis, în urmă cu o săptămână, purtarea costumului de baie de tip burkini pe plajele oraşului, iar mai multe fotografii au fost publicate pe reţelele de socializare cu poliţişti francezi înarmaţi, care le confruntă pe femeile musulmane şi le cer să se dezbrace în public de controversatul costum de baie, scrie News.ro.

Autorităţile locale din mai multe oraşe franceze, printre care se numără Nisa şi Cannes, au adoptat în ultimele săptămâni interdicţii privind purtarea costumului de baie burkini, atrăgând atenţia asupra îmbrăcămintei religioase în contextul celor mai recente atacuri teroriste care au zguduit Franţa.

De asemenea, autorităţile locale au susţinut că purtarea burkini contravine principiilor seculare ale statului francez.

Între timp, mai multe imagini arată patru poliţişti înarmaţi care confruntă o femeie musulmană în apropiere de Promenade des Anglais, unde 86 de persoane şi-au pierdut viaţa în urmă cu mai bine de o lună, iar alte câteva sute au fost rănite, după ce un atacator tunisian a condus un camion pe plaja supraaglomerată.

Atentatul terorist a fost revendicat de jihadiştii Statului Islamic, iar autorităţile franceze au implementat măsuri de securitate adţionale în faţa ameninţării teroriste persistente.

După intervenţia poliţiştilor francezi, femeia musulmană s-a dezbracat de burkini şi a primit o amendă.

De asemenea, poliţiştii au amendat marţi o altă femeie musulmană, pentru că purta colanţi lungi, o bluză tunică şi o eşarfă pe plaja din Cannes.

Pe procesul verbal semnat de femeia musulmană, poliţiştii francezi au scris că aceasta nu purta „o îmbrăcăminte care respectă bunele morale şi secularismul”.

„Stăteam pe plajă cu familia mea. Purtam o eşarfă tradiţională peste cap. Nu aveam nicio intenţie să înot”, a explicat femeia în vârstă de 34 de ani.

Incidentul a fost filmat de către o femeie franceză, care a asistat la întreaga scenă. „Cel mai trist lucru era că oamenii ţipau la ea să meargă acasă, în vreme ce alţii îi aplaudau pe poliţişti. Fiica ei plângea”, a declarat Mathilde Cousin.

Recomandari