Polițist din România împușcat în gât de interlopul pe care-l urmărea! Vlad Voiculescu: „Doamna Ministru Carmen Dan, tot pistol Carpați şi vestă din fâş avea şi polițistul căzut astăzi la datorie? Vestele antiglonț şi armamentul de precizie …”

Un polițist a fost ucis cu sânge rece de un interlop într-o operațiune de arestare. Criminalul a reușit să fugă și acum este căutat de colegii polițistului.

Zeci de poliţişti şi jandarmi înarmaţi au ajuns în localitatea Izvin, de unde au început căutările pentru prinderea bărbatului care duminică a împuşcat mortal un poliţist. În judeţ, au fost organizate mai multe filtre ale Poliţiei, transmite corespondentul Mediafax preluat de Gandul.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că poliţistul ucis avea 43 ani şi era angajat în cadrul postului din oraşul Recaş.

Bărbatul care l-ar fi împuşcat pe poliţist este, potrivit aceloraşi surse, Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din oraşul Lugoj, care era dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie.

Conform oamenilor legii, poliţiştii din cadrul IPJ Timiş se aflau în căutarea bărbatului dat în urmărire internaţională. Aceştia l-au depistat pe suspect într-o casă din localitatea Izvin.

Poliţiştii, unii îmbrăcaţi în civil, au înconjurat imobilul, iar suspectul a sărit pe un geam, moment în care a dat faţă în faţă cu poliţistul pe care l-a împuşcat. Acesta ar fi fost atins de două gloanţe în zona pieptului şi a gâtului, iar echipajul medical sosit la faţa locului a încercat manevre de resuscitare, însă fără succes.

Ulterior, ceilalţi colegi ai poliţistului au pornit în căutarea suspectului, iar bărbatul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o maşină. Nu a reuşit, pentru că un poliţist l-a ajuns din urmă şi a tras mai multe focuri de armă asupra suspectului, reuşind să-l rănească în zona umărului.

Bărbatul a reuşit însă să fugă şi este căutat acum de echipe de poliţişti şi jandarmi în tot judeţul.

Sindicatul Politistilor din Romania “Diamantul” Oficial: „
Suntem indurerati ori de cate ori un politist este ucis in timpul serviciului! Azi, un politist de circulatie a fost ucis in timpul serviciului, in judetul Timis.
Acest eveniment nefericit care nu este unul singular, trebuie sa le aminteasca politicienilor si cetatenilor obisnuiti, de ce exista forta de politie.

Existam ca sa protejam societatea, ordinea, democratia. Indiferent de mijloacele tehnice din dotare, profesia de politist este cea mai periculoasa din Romania pentru ca, in fiecare zi, exista pericolul ca un politist sa fie ucis in timpul serviciului, in timp ce protejeaza ordinea publica!

Meseria noastra e riscul! Pentru asta, politicienii si cetatenii trebuie sa ne respecte! Ganditi-va la asta, in timp ce ne tineti cu o treime din posturi vacante, in timp ce ne tineti pe salariile din 2009, in timp ce ne taiati din pensiile militare si in timp ce va ganditi sa ne mariti varsta de pensionare!

Catalin Nedelcu
Presedinte SPR Diamantul”

Vlad Voiculescu: „Doamna Ministru Carmen Dan, tot pistol Carpați şi vestă din fâş avea şi polițistul căzut astăzi la datorie?

Vestele antiglonț şi armamentul de precizie promise de dumneavoastră, înlăcrimată, după tragedii similare, n-au ajuns încă în secțiile de poliție…”

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More