Politico: România va fi a treia țară europeană care va atinge ținta de vaccinare de 70% din populația adultă dacă ritmul actual de imunizare se păstrează constant

0 20

România va fi a treia țară europeană, după Marea Britanie și Malta, care va atinge ținta de a-și vaccina 70% din populația adultă dacă ritmul actual de vaccinare se menține constant în toate țările, arată o proiecție realizată de Politico pe baza datelor publice. România ar urma să atingă ținta în luna decembrie 2022, în timp ce Marea Britanie ar imuniza 70% din populație în august acest an, iar Malta – în luna mai 2022.

Proiecția e realizată pe baza ratei de vaccinare din prima lună a campaniei derulate la nivelul european, dar, conform Politico, e de așteptat ca ritmul vaccinării să crească după ce Pfizer – NioNTech și Moderna vor accelera producția, iar vaccinul AstraZeneca va fi și el aprobat în UE.

Comisia Europeană a anunțat că ar vrea ca 70% din întreaga populație a UE să fie vaccinată până în luna septembrie 2021, dar termenul-limită va fi depășit cu mult dacă actualul ritm de vaccinare se păstrează.

Statele UE cu cel mai slab ritm de vaccinare sunt Bulgaria, Letonia, Italia, Ungaria și Olanda, potrivit Politico. 

Recomandari