Politician italian: „Gata cu gunoaiele astea de tigani romani!”

0 27

Obiceiurile rasiste se perpetueaza in Italia. Un politician din peninsula a avut o reactie destul de rautacioasa la adresa romanilor.

Este vorba despre Giovanni Ardita, consilier local la primaria orasului Ladispoli, care a pus pe pagina sa de Facebook o postare in care ii ataca pe romani.

„Ca..tii astia de hoti romani nu se opresc nici in fata unei femei surdo-mute, nici in fata casei unui baiat care tocmai a murit. Autoritatile trebuie sa ii duca in suturi pana la granita si sa ii trimita inapoi in tara lor, fara drept de intoarcere. Gata cu gunoaiele astea de tigani romani!”, a scris consilierul italian sambata pe pagina lui de Facebook.

La scurt timp, consilierul a primit numeroase critici pentru afirmatiile sale, ceea ce l-a facut sa-si ceara scuze pentru generalizare. Cu toate acestea, tot nu si-a retras scuzele si si-a sustinut in continuare spusele.

”Gata cu toleranta in ce priveste tiganii romani. imi cer scuze de la comunitatea romaneasca pentru ca am generalizat, exista romani muncitori, cinstiti si responsabili, dar nu-mi retrag cuvintele in ce priveste hotii care intra in casele oamenilor neajutorati, sunt niste gunoaie umane si nu merita respect”, a adaugat ulterior italianul, conform Dcnews.

Recomandari