Poliția Rutieră: Ilie Năstase a devenit agresiv fiind necesară încătușarea

0 53

Fostul tenismen Ilie Năstase a fost ridicat din nou de polițiști vineri, pentru a doua oară în aceeași zi. După incidentul de dimineață în care s-a ales cu dosar penal și permisul reținut, fostul sportiv a mers la Spitalul Floreasca pe scuter. La plecare a fost oprit din nou de Poliție și condus la secție, riscând un nou dosar penal pentru conducerea unui autovehicul având dreptul de conducere suspendat.

Prima reacție a poliției după incidebtrul cu Ilie Năstase

UPDATE.  Poliția a avut o primă reacție la scandalul momentului în care a fost implicat Ilie Năstase.

”După discuții sumare cu agentul de control s-a pus în mișcare, după aproximativ 200 de metri, agentul de poliție a cerut ajutorul unui alt echipaj. Fiind oprit, conducătorului i s-a cerut să se legitimeze și pentru că mirosea a alcool i s-a solicitat testul. A refuzat și a devenit agresiv, motiv pentru care a fost necesară încătușarea acestuia. Întrucât a refuzat să se supună testării pentru determinarea unei valori, a fost condus la IML, unde în prezența colegilor noștri a dorit să se supună, rezultatul fiind 0,55, valoare ce conferă obligativitatea recoltării probei de sânge. La momentul inițial, în sprijinul celor doi colegi, au mai venit 4 colegi. Au fost șase polițiști, printre care un ofițer. La IML s-a făcut și un test de droguri, care a ieșit negativ. A fost întocmit un dosar penal de refuz de prelevare, din cauza comportamentului a fost amendat cu 1000 de ron.

În jurul orei 11.00, același conducător auto a fost depistat la Ștefan cel Mare, conducând un motociclu fără avea acest drept, permisul nu-i permitea, în urma verificărilor a prezentat un permis neadecvat vehiculului condus. Starea de reține a permisului este asimilată suspendării conform legii în vigoare. Cel de-al doilea dosar penal, acesta a fost observat în trafic săvârșind un viraj pe linia continua, 300 de ron și șase puncte complementare”.

Lucrătorii au aplicat procedura încătușării pentru aplicarea măsurii în consecință privind situația sa. Sunt probe care nu pot fi date publicității la acest moment”, susțin oficiali ai Poliției.

Primul incident

Ilie Năstase a fost încătușat de Poliție vineri după ce a adresat injurii agenților la un control rutier în Capitală. Năstase a fost prins în stare de ebrietate la volan, aparatul etilotest indicând o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit unor surse din Poliție.

Reprezentanții Brigăzii Rutiere a Capitalei au anunțat că, în jurul orei 4.45, pe Șoseaua Nordului, în zona ambasadei Chinei, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 72 de ani. Bărbatul era fostul jucător de tenis Ilie Năstase.

” Întrucât acesta se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care a devenit recalcitrant, a adresat injurii poliţiştilor, motiv pentru care a fost încătuşat şi condus la sediul INML pentru recoltare de mostre biologice. Bărbatul a refuzat să-i fie recoltate mostre biologice şi a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere unde i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru refuz de recoltare mostre biologice”, precizează Poliția. Năstase s-a ales cu dosar penal şi permisul de conducere reținut pe o perioadă de trei luni. A fost amendat cu 1.000 de lei pentru injurii adresate agenţilor.

Fostul tenismen se întorcea de la un restaurant.

Reacția lui Ilie Năstase, după primul incident

”Milițienii, că nu pot să le zic polițiștii. Polițiștii nu sunt agresivi. Am făcut doi metri din Parcul Herăstrău și m-au oprit. Ați băut? Da, trei beri. Haideți, domnul Năstase, ați băut mai mult. M-au pus să suflu. Am spus că nu, vreau să merg la miliție și să suflu. M-a tras unul din mașină, m-a dat cu fața de asfalt, s-a urcat unul pe mine și mi-a pus cătușele. Într-un fel m-au bătut înainte. După ce mi-a făcut testul alcool, a ieșit 0,05, a venit un alt milițian și a spus că trebuie să îi luăm sânge ăstuia, că a băut. Mi-au luat și test pentru droguri. Oamenii ăștia sunt duși. 005. Așa scrie și în procesul verbal. Erau doi. Mi s-a făcut rană de la cătușe. Mi s-a spus că așa se face când nu accepți și ești agresiv. Poate am fost agresiv verbal, dar fizic nu puteam să fiu. Ei stau la pândă. Nu doar pentru mine, pentru toată lumea. Ce poți să faci seara acolo? Să mănânci și să bei. Când îi spui că ai băut trei beri și îți spune că ai băut mai mult, cum reacționezi? Mă voi duce la CEDO. Doamna ministru și secretara de stat ai dânsei nu au vrut să răspundă la telefon. Dacă vrei să arestezi, să-i pui cătușele unui fost parlamentar sau general, treci un pic mai sus, că aia nu gândesc cu picioarele ca ei. Mi-au spus că eram un pericol public. Dacă m-ai oprit la trei metri, care era pericolul? Ei au filmat, dar doar când eram în mașină cu ei. Au filmat doar ce au vrut ei. La secție unii mai râdeau, erau fericiți că au prins un pește mai mare. Mă duc să îmi iau certificat medico-legal. O să mă duc la CEDO. Nu mă duc la doamna Dan, că nu o interesează. Ei trebuiau să reacționeze altfel. Erau trei mașini de poliție. Cred că nu acționau așa nici dacă eram cel mai mare terorist”, a povestit Ilie Năstase la Antena 3 despre primul incident.

Recomandari