Grija mare cu amenzile primite in Germania. Un iesean tocmai a fost dat in judecata pentru o amenda de 100 de euro

0 27

Poliția din Germania a venit în România după o amendă de 100 euro pentru circulație!!

Dacă ați luat o amendă undeva prin Europa și credeți că scăpați neplătind-o ar trebui să vă gândiți de două ori de acum înainte. Și asta pentru că s-ar putea să vă treziți la ușă cu poliția la ușă.

Ziarul de Iași descrie un caz „şcoală“ despre cum îşi recuperează prejudiciile alte state, în timp ce autorităţile române nu sunt în stare să recupereze prejudicii de milioane de euro ale unor infractori dovediţi, deşi aceştia se lăfăie în lux în faţa tuturor.

Alte ţări nu renunţă nici la prejudicii banale, cum ar fi contravaloarea unei amenzi rutiere.

Nemţii, de pildă, deschid procese chiar la Iaşi pentru a-i obliga pe şoferii contravenienţi din judeţ să îşi plătească amenzile luate în Germania, sau alte datorii către ţara lor, notează jurnaliștii de la Ziarul de Iași.

Pe rolul instanţelor ieşene sunt zeci de procese similare, ale poliţiei din Germania şi, mai nou, Olanda.

Autorităţile judiciare din Germania au chemat la proces un şofer din Glodenii Gândului, judeţul Iaşi, pentru a recupera o sumă modică. O amendă de 108 euro, despre care ieşeanul credea că a scăpat pentru că doar a tranzitat ţara, i-a fost imputată acestuia de poliţiştii nemţi, care, pentru o recuperare mai eficientă, l-au dat în judecată în România şi, în final, l-au determinat pe român să îşi achite datoria faţă de bugetul german.

Asta pentru că, în cazul unui proces deschis în Germania, chiar şi în cazul cel mai probabil al unui câştig de cauză poliţiştii nemţi tot ar fi fost legaţi de mâini în a executa amenda, datorită procedurilor foarte greoaie.

Un proces demarat de ei în România le asigură însă o executare mai eficientă a datoriei celui în cauză.

Speriat de eficienţa urmăririi sancţiunii din partea autorităţilor germane, în timpul procesului ieşeanul din Glodenii Gândului a plătit amenda care îi era imputată, scăpând astfel de o eventuală executare silită.

Recomandari