PNL: Îi cerem lui Victor Ponta să părăsească scena politică

0 47

PNL cere retragerea fostului premier Victor Ponta de pe scena politică după recomandarea făcută de CNATDCU de retragere a titlului de doctor, împreună cu foştii miniştri Ecaterina Andronescu, Liviu Pop şi Mihnea Costoiu.

PNL a subliniat că o serie de miniştri din Guvernul PSD au încercat să-l scape de acest scandal pe Victor Ponta prin desfiinţări de comisii, schimbări de regulamente şi Ordonanţe de Urgenţă. „Toţi cei care au ţinut cu dinţii pentru albirea doctoratului lui Ponta, şi al altora, ar trebui să dispară din viaţa publică. Ruşine lor şi celor care s-au conformat, de frică sau de lehamite, ordinelor privind ascunderea malpraxisului academic”, potrivit vicepreşedintelui PNL Raluca Turcanu.

Potrivit sursei citate, decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, prin care recomandă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta pentru că lucrarea nu respectă standardele de etică face dreptate pentru toţi „universitarii cu titluri de doctor muncite în mod cinstit, nu plagiate sau cumpărate de pe piaţa neagră.”

Comisia Tehnică din cadrul CNATDCU, alcătuită din trei profesori universitari, a analizat lucrarea de doctorat „Curtea Penală Internaţională” a lui Victor Ponta şi a stabilit că „nu respectă standardele de etică şi propune retragerea titlului de doctor”, invocând articolul 170 din Legea Educaţiei Naţionale. Raportul Comisiei Tehnice a fost finalizat şi prezentat Consiliul General al CNATDCU joi dimineaţa. Potrivit academicianului Viorel Barbu, preşedintele CNATDCU, la şedinţa de joi a existat cvorum, iar din 35 de membrii prezenţi, 34 au votat pentru recomandarea retragerii titlul de doctor, existând o singură abţinere, din partea lui Horia Iovu.

Din punct de vedere al procedurii, fostul premier Victor Ponta va avea la dispoziţie două săptămâni pentru a contesta decizia.

”A fost nevoie de 4 ani pentru ca un plagiat evident şi pentru un copil de gimnaziu să fie recunoscut de Ministerul Educaţiei. Asta e capacitatea de blocaj a PSD”, a comentat pe Facebook şi europarlamentarul Cristian Preda.

Recomandari