Plagiatul Laurei Codruţa Kovesi, un nou motiv de dispută: Ministerul Educaţiei, dat în JUDECATĂ

Laura Codruţa Kovesi este atacată din toate părţile. După ce Curtea Constituţională a lovit dur DNA-ul şi oamenii politici ‘au sărit la gâtul ei’, Kovesi are acum parte de alte probleme. Presupusul plagiat al şefei DNA e din nou pe tapet.

Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară (GRAUR) a dat în judecată Ministerul Educației pentru a obține reanalizarea tezei de doctorat a şefei DNA. GRAUR a efectuat propria analiză și a constatat că există pasaje copiate în cel puțin 23 de pagini din lucrarea șefei DNA. Pe 8 decembrie 2016, Laura Codruța Kövesi primea un verdict de neplagiat de la Consiliul Naţio-nal de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), în urma analizei unei sesizări depuse pe 13 octombrie.

Pe 3 octombrie 2016, Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară trimitea către Universitatea de Vest (instituția de unde Kövesi și-a obținut doctoratul), cu știința Ministerului Educației, o “solicitare anchetă pentru titlu ştiinţific obţinut în condiţii neconforme”, scrie romanialibera.ro.

Analiza GRAUR a descoperit peste 23 de pagini care cuprind pasaje plagiate din alți autori. Mai precis, din 11 autori. “Suspiciunile menţionate în documentele indicate în Opisul 1 sunt la nivelul minimal, nu sunt limitate şi în realitate pot fi oricând mai mari, dar sunt suficiente pentru a justifica acuzaţia de plagiat. (…) În concluzia analizei noastre, rezultă că teza menţionată cuprinde un număr semnificativ de incidenţe de plagiat, adică cel puţin 11, astfel încât lucrarea are caracterul unei lucrări plagiate. Este şi raţiunea pentru care vă solicităm să dispuneţi iniţierea procedurii de retragere a titlului ştiinţific acordat autoarei”, se argumentează în solicitarea președintelui GRAUR, profesorul universitar Dorin Isoc, conform sursei citate.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More