Petitie pentru demisia lui Mihai Bendeac. Actorul, pus la zid dupa ce a ras de violul Anei Maria Mocanu

0 22

Mihai Bendeac a comentat pe pagina lui de Facebook o stire despre Ana Maria Mocanu, fosta asistenta TV, in care aceasta vorbea despre un episod traumatizant din viata ei, atunci cand a fost violata.

Ana Maria Mocanu a oferit detalii despre momentul in care a fost agresata de un coleg de scoala, in perioada liceului.

Mihai Bendeac a comentat stirea intr-un mod amuzant, spre nemultumirea unor femei, care au pornit o campanie dura la adresa actorului.

Ca urmare a acestui episod, pe site-ul petitieonline.ro a aparut o petitie pentru concedierea actorului de la postul de televiziune la care lucreaza.

”In Romania, conform sudiilor UE, intre 25 si 45% dintre romani cred ca violul poate fi justificat.

Inclusiv femei, chiar mai multe decat barbati. In timp ce 18% considera ca femeile tind sa inventeze sau sa exagereze cu plangerile de viol.

Si nu e de mirare, cand pe posturile de televiziune si pe internet exista formatori de opinie ca Mihai Bendeac.

Nu stiu cine este Ana Maria Mocanu, si nu interesele ei vreau sa fie in mod special aparate.

Ci ale noastre, ale tuturor. Sa iei in deradere un viol, consecintele pe care le poate avea asupra psihicului, sa denigrezi in asa hal o fiinta umana, este inacceptabil.

Si cand ai public si ascultatatori, printre care si copii, adolescenti, carora sa le insufli falsa premisa ca femeile si-o cauta, “se impiedica”, sa le dai o justificare a unui act de violenta, este mai mult decat gresit.

Mai mult decat imoral. Cand printre ascultatatorii tai se numara si repondentii studiului, care deja au o parere formata, si tu, Mihai Bendeac, le-o validezi din pozitia ta de “om de televiziune” sau de “formator de opinie”, sa nu ne miram ca atat nivelul violentei va creste, cat si numarul celor care o considera justificata.

Si cum nu facem decat sa evoluam, daca astazi varsta liceului este considerata “in regula” pentru un viol, in curand fetitele de scoala primara sau gimnaziala, care vor fi abuzate de colegi, vor considera ca este vina lor si ca acesta este mersul normal al lucrurilor.

metoo este mai mult decat impartasirea unor experiente similare, este un indemn de a opri violenta si hartuire.

Si haideti sa incepem prin a ne curata canalele de televiziune de cei care le promoveaza!”, se arata in petitie.

Recomandari