Pervesitatea lui Dancila: „S-a facut dreptate”. Vrea sa inchida cazul 10 August doar cu demiterea lui Carmen Dan. Sa nu uitam ca au tras pentru acelasi stapan.

Premierul Viorica Dancila sustine ca s-a facut „dreptate” in cazul 10 August prin demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan. Victimele asteapta insa altceva.

„I-am cerut astazi demisia doamnei Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne. Este o decizie asumata, luata in urma consultarilor cu colegii din PSD, in cadrul forurilor interne. Am convingerea ca este si o decizie corecta, menita sa faca dreptate si sa restabileasca increderea oamenilor in guvern, asa cum este normal.

Vor mai urma si altele. Si domnului Teodor Melescanu i s-a retras astazi sprijinul politic de catre alianta de guvernare, asa incat vom avea o noua conducere si la Ministerul Afacerilor Externe.

Imi doresc un guvern eficient, unul in care oamenii sa aiba incredere si sa simta ca ii reprezinta. Nu avem alta menire in Executiv decat sa facem ce trebuie pentru aceasta tara. Nu ne dicteaza Presedintele ce sa facem si niciun alt actor politic sau grupare. Guvernam pentru romani si vocea lor este singura care conteaza”, anunta Dancila pe Facebook.

Victimele din 10 August asteapta insa ca documentele sa fie desecretizate pentru a plati toti cei vinovati.

„Documentele militare de misiune. Rapoartele de interventie si de comunicatii. Procurorii au dreptul sa le vada, dar acuzatii si victimele nu, pentru ca noi nu suntem in sistemul de siguranta nationala. Asta pune o piedica procedurala. Problema e ca atat timp cand victimele si inculpatii nu au acces la documentele acestea nu se poate termina cercetarea penala, pentru ca fiecare trebuie sa aiba voie sa citeasca ce scrie acolo.

MAI-ul a secretizat aceste documente si tot MAI poate sa le desecretizeze. Carmen Dan a spus si public ca nu le desecretizeaza. Acum nu mai e Carmen Dan dar trebuie sa se schimbe si esalonul doi din minister. Cei din esalonul doi au semnat secretizarea.

Daca pleaca si ei dupa Carmen Dan, cei care vin nu vor sa fie si ei trasi in dosarul penal, nu au motive sa mearga la puscarie. Daca zboara si oamenii lui Carmen Dan cred ca dosarul va merge rapid. Se distruge omerta asta, pentru ca s-a vazut un modus operandi intre ei. Toti stiu ca sunt protejati de superiori. E ca la mafie. Daca unul vede ca nu mai e protejat de mai sus atunci poate va incepe sa vorbeasca”, a declarat pentru hotnews.ro unul  dintre cei batuti, Vlad Gheorghe.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More