Pericolul coronavirusului, pe agenda Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Iohannis: ”Va trebui să fim pregătiți, dacă lucrurile evoluează negativ”

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării se reunesc, astăzi, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta măsurile de prevenire și combatere a infecțiilor cu coronavirus. Președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul marți seara cerând totodată politicienilor care fac afirmații alarmiste să renunțe la acest gen de declarații.

Apel la calm

În CSAT se va face o informare pe marginea situației actuale, precum și strategia de combatere a unei eventuale epidemii de COVID-19.

Nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent, dar va trebui să fim pregătiţi, dacă lucrurile evoluează negativ. Ca atare, am decis să convoc Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru miercuri, 26 februarie, ora 14.00, pentru o informare privind măsurile concrete privind monitorizarea şi managementul unor potenţiale cazuri de infecţie cu noul coronavirus, precum şi strategia de combatere a unei potenţiale epidemii de coronavirus la nivel naţional”, a declarat, marți seara, Klaus Iohannis.

Șeful statului le-a cerut românilor să-și păstreze calmul, să nu se lase influențați de dezinformări și să respecte recomandările făcute de către autoritățile sanitare.

Fac în aceeaşi măsură şi un apel la mass-media să evite senzaţionalul şi stirile cu impact emoţional ridicat, care pot genera şi amplifica sentimentul de panică în rândul populaţiei”, a declarat Iohannis.

În plus, președintele a solicitat stoparea exploatării politice a temerilor legate de coronavirus.

Am observat deja mai multe luări de poziţie, prin care unele persoane dau dovadă de iresponsabilitate, făcând declaraţii alarmiste, de natură să sperie cetăţenii. Le cer să înceteze imediat cu această atitudine!”, a mai spus Iohannis.

Panica, deja instalată

Românii au început să-și facă provizii, de teama coronavirusului! Rafturile magazinelor din București au început să fie golite de cumpărătorii care se gândesc că și țara noastră va fi lovită de epidemie.

Bucureștenii au început să cumpere masiv ulei, paste, fasole, zacuscă și chiar și sos tomat. În unele hipermarket-uri rafturile de conserve și obiecte de strictă necesitate au fost golite de cumpărători.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More